Politik

DR stopper Muhammed-film

Danmarks Radio følger nu Nyhedsavisens linie og vil ikke længere vise den omstridte Muhammed-film.

Danmarks Radio stopper nu også med at vise den omstridte Muhammed-video, der blev optaget på en sommerlejr i Dansk Folkepartis Ungdom (DFU).

"Nu har tegningerne været vist et par gange, og vi anlægger en mere forsigtig linie fra i dag. Det, der skal dokumenteres, er blevet dokumenteret, og så er der ingen grund til fortsat at vise de her tegninger for ikke at krænke nogens religiøse følelser," siger TV Avisens chef, Henrik Keith Hansen, til TV 2 | Politik.

TV-avisen fik tilbudt de omstridte videosekvenser for en måned siden, men da valgte stationen ikke at vise optagelserne:

"Det var noget, der foregik i et lukket selskab, og de vidste ikke, at de blev filmet - det syntes vi var uetisk. Men da Nyhedsavisen bringer historien opstår der en større debat med mange politiske reaktioner, derfor blev vi nødt til at gå ind i historien," siger Henrik Keith Hansen.

Ikke en diskussion om ytringsfrihed

Han diskuterede inden TV-avisens nyhedsudsendelse fredag kl. 18.30 mulige konsekvenser af at bringe tegningerne med redaktionen bag TV- avisen:

"Denne her sag har nogle lighedspunkter med Muhammed-krisen - og så alligevel ikke, fordi Muhammed-krisen var en diskussion om ytringsfrihed. Det er det jo slet ikke nu - man kan jo ikke sige, at DFU's ytringsfrihed bliver knægtet, hvis man ikke viser de her tegninger."

Derfor valgte redaktionen at bringe kortvarige sekvenser af optagelserne af tegningerne - og det er ifølge Henrik Keith Hansen kernen af at være et billede-medie:

"På et billede-medie vil man jo vise genstanden for diskussionen," siger Henrik Keith Hansen.

Chefen for TV 2|NYHEDERNE, der ligesom DR først valgte at bringe DFU-optagelserne, da tegningerne blev en politisk diskussion, har en anden opfattelse af tegningernes rolle:

Vi har sløret tegningerne, fordi vi har valgt, at det er sagen, og ikke billederne, der er interessant.

Michael Dyrby (TV2)

"Vi har sløret tegningerne, fordi vi har valgt, at det er sagen - og ikke billederne - der er interessant," siger Michael Dyrby.

DR har endnu ikke taget stilling til, om den nyhedsudsendelse, hvor filmklippet blev bragt, også skal fjernes fra dr.dk.