Politik

Ligestillingsminister kræver klart svar af imamer

De muslimske trossamfund i Danmark bør offentligt klart og utvetydigt tage afstand fra mufti Shahid Mehdis udtalelser om, at kvinder uden tørklæde selv er ude om at blive voldtaget.

Det er beskeden fra ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), der i et åbent brev til de danske imamer opfordrer de øvrige islamiske ledere til afvise muftiens kvindesyn. Ellers vil det fremstå som om, at det er gældende for de muslimske trossamfund generelt, hvilket vil kunne skubbe til fremmedhadet, advarer ministeren.

I brevet betegner hun muftiens kvindesyn som dybt frastødende og understreger, at respekten for kvinders integritet og seksuelle rettigheder er grundlæggende i det danske samfund. Mufti Shahid Medhi er bl.a.tilknyttet Islamisk Kulturcenter i København og nyder særlig autoritet som muslimsk lærd.