Penge

Digital bank lancerer afløser for Weshare

Brugere, som ikke er Lunar-kunder, skal på sigt betale gebyr for at bruge den digitale banks nye betalingsapp.

Den digitale bank Lunar har onsdag lanceret en ny betalingsapp, hvor brugere kan få hjælp til at dele og afregne udgifter med hinanden.

Tidligere har mange brugt appen Weshare til samme formål, men Mobilepay, som stod bag, har netop lukket den.

Til at begynde med kommer det ikke til at koste noget at bruge Lunars nye app, Shareit, men på sigt indføres et gebyr for dem, som ikke i forvejen er kunder hos den digitale bank.

Fra 30. april betaler man som udgangspunkt to kroner per person, hver gang der afregnes i en gruppe. Det kan dog maksimalt koste fem kroner for en hel gruppe.

- Der er ingen tvivl om, at mange danskere har ledt efter et alternativ, efter at en anden populær betalingsapp offentliggjorde, at den lukkede, siger produktansvarlig hos Lunar Rasmus Lindegaard.

Fuld adgang i denne uge

Shareit er – ligesom Weshare var – en mobilapp, hvor brugere løbende kan lægge udgifter ind. Herefter udregner appen automatisk, hvor meget de enkelte brugere enten skylder eller skal modtage.

- De, som ønsker at betale med kort, får fuld adgang til at kunne afregne udgifter med hinanden i løbet af denne uge, siger Rasmus Lindegaard.

Lunar regner også med at lancere appen i Norge og Sverige i løbet af 2023.

Mobilepay meddelte i november sidste år, at det fra 1. februar ville være slut med den populære Weshare-app.

Nedlægningen skyldes, at appen er bygget på en anden platform end Mobilepay, og det er derfor for dyrt at holde den ved lige.