Penge

Dansk rigmand kiggede ud over havet og impulskøbte en ø

Hvad øen præcist skal bruges til, ved Per Wimmer ikke. Men det bliver ikke til noget professionelt, siger han.

De fleste har prøvet af bedrive et impulskøb af en eller anden slags.

Men det er givetvis de færreste, der har prøvet at impulskøbe en ø.

Det skete ikke desto mindre for den danske finansmand Per Wimmer, som for nylig købte øen Masnedø Kalv, der ligger ud for den sydsjællandske kyst i Storstrømmen.

En flyver i himlen

Til TV 2 forklarer Per Wimmer, at han for nogle uger siden sad og nød udsigten over Storebælt fra sin mors sommerhus i Korsør, da han så en flyver på himlen.

- Det er jo nærmest en usædvanlighed i disse dage, så vi hev telefonerne frem for at se, hvor den skulle hen, siger Per Wimmer.

Her så han så, at der også var en helikopter i nærheden. Den var undervejs til halvøen Egholm, som er privatejet, og således opstod der en undren om, hvorvidt der var andre øer til salg i Danmark.

Og det var der: Masnedø Kalv.

Et latent ønske

Det satte tanker i gang, beretter Per Wimmer.

- Jeg kender Richard Branson (britisk milliardær, red.), og jeg har besøgt ham på hans ø Necker Island i Caribien. Der er mange fordele ved at have en ø. Man kan være alene og slappe af, og man kan nyde vandet, siger han.

Per Wimmer siger, at han derfor nok har haft et underliggende ønske om på et tidspunkt at have en ø, selvom det ifølge ham ikke lå i kortene, før han besluttede sig for at tage ned og se øen sammen med liebhaver-ejendomsmægleren Kristian Lützau.

Og således ejer Per Wimmer nu en ø.

På tur med mor

Salgsprisen vil han ikke ud med, men øen var senest udbudt til 8,295 millioner kroner, og uanset hvad kan prisen om nogle uger ses på Tinglysningen.

Men hvad skal øen så bruges til?

- Godt spørgsmål. Den har et sommerhus på sig. Den skal ikke bruges til noget professionelt. Nydes lidt om sommeren, siger Per Wimmer.

Mens TV 2 taler i telefon med ham, siger Per Wimmer, at han står og ser ud over Storstrømmen, og at han er på vej over til øen sammen med sin mor.

Til daglig bor han i London, hvor han driver en investeringsbank.