Penge

Nu begynder udbetalingerne: 3,6 millioner danskere får penge tilbage i skat

Mens det er en god dag for mange, skal cirka 900.000 betale penge tilbage.

Fredag begynder Skattestyrelsen at overføre overskydende skat til 3,6 millioner danskere, der har betalt for meget i 2020. Samlet skal der udbetales 19,5 milliarder kroner.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

I gennemsnit vil der blive udbetalt 5422 kroner. De fleste kan forvente at få pengene ind på kontoen allerede fredag.

Selvom det er en glædelig dag for mange, mener underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig, at det er værd at huske på, at når man får penge tilbage, betyder det, at man har betalt for meget i skat i løbet af 2020.

Og det er ikke fordelagtigt.

- Derfor er det en god idé at benytte anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2021 stemmer, så man ikke kommer til at betale enten for meget eller lidt i skat i år, siger Karoline Klaksvig.

900.000 skal betale tilbage

Hvis man har gæld til det offentlige, eller ens ægtefælle har, vil den overskydende skat ikke blive udbetalt, men i første omgang gå til at afdrage på gælden.

Samtidig er der 900.000 personer, som har betalt for lidt og dermed skal af med penge til Skattestyrelsen.

Der er i øjeblikket en samlet restskat på 7,1 milliarder kroner. Det svarer i gennemsnit til 7744 kroner per person. Det beløb kan nå at ændre sig frem til 1. maj, som er fristen for at ændre for årsopgørelsen sidste år.

Mange milliarder i omløb

Udover de 19,5 milliarder kroner, som nu er på vej til danskerne, har mange også fået udbetalt anden omgang af de indefrosne feriepenge.

Det betyder, at der er mange milliarder kroner i omløb lige nu.

Cheføkonom i Danske Bank Las Olsen har tidligere oplyst til TV 2, at der er tale om cirka 150 milliarder kroner ekstra, som danskerne har mellem hænderne. De penge kan blive brugt, når landet genåbner i de kommende uger.