Penge

Lille fiskerhus er blevet solgt for 25 millioner kroner

Selvom det er de færreste sommerhuse, der bliver solgt for så store millionbeløb, er der tale om et glohedt marked.

I midten af marts blev et gammelt fiskerhus på 70 kvadratmeter, der ligger helt ud til stranden i Tisvildeleje, solgt for et rekordbeløb.

25 millioner kroner måtte køberen, rigmanden Carsten Krogh Gomard, der var med til at stifte it-virksomheden Netcompany i 2000, af med for at overtage husnøglerne. Det viser officiel ejendomsdata.

Ifølge SE og HØR er sælgeren af det lille fiskerhus, der oprindeligt blev opført i 1775, kogebogsforfatteren Camilla Plum.

Sommerhuse for 40 millioner

Bag handlen står ejendomsmægleren Camilla Thouber, der til Berlingske fortæller, at handlen er den dyreste nogensinde, hvis man kigger på kvadratmeterprisen.

Godt 357.000 kroner har Carsten Krogh Gomard, der blev milliardær, da Netcompany blev børsnoteret i 2018, betalt for hver af de 70 kvadratmeter.

Ifølge ejendomsmægleren har handlen foregået som et skuffesalg, der kom i stand på bare en enkelt dag.

Offentlige ejendomsdata viser, at Camilla Plum overtog huset som en familieoverdragelse i 1994. Dengang betalte hun 645.500 kroner for hele herligheden, der dog i 2018 blev sat til at have en offentlig ejendomsvurdering på 3,9 millioner kroner.

Udover huset på de 70 kvadratmeter består handlen af en grund på 666 kvadratmeter, der ligger helt ud til den populære Tisvildeleje Strand og med udsigt over Kattegat, samt en mindre bygning på 24 kvadratmeter. Det viser ejendomsdata fra Den Offentlige Informationsserver, OIS.

Til Ekstra Bladet fortæller ejendomsmægler Camilla Thouber, at hun gennemførte en lignende handel i januar med et sommerhus i nærheden.

Dengang var det et sommerhus på 154 kvadratmeter, der blev solgt for 15 millioner kroner.

Et glohedt marked

Selvom de to sommerhuse i Tisvildeleje er usædvanligt dyre, og handlerne derfor er havnet i medierne, er de langt fra de eneste sommerhuse, der har skiftet ejer det seneste år.

I februar i år blev der således gennemført 1513 handler med sommerhuse i hele landet, hvilket næsten er en fordobling sammenlignet med året inden. I februar 2020, lige inden coronakrisen rigtigt fik fat i Danmark, blev der solgt 793 sommerhuse i Danmark.

Også kvadratmeterprisen er steget mange steder det seneste år, viser tal fra Boligsiden.

Trods de stigende priser forventer landets største realkreditinstitut, Nykredit, ikke, at markedet for sommerhuse har ramt sin top endnu.

I en analyse fra starten af året regnede Nykredit sig således frem til, at sommerhuspriserne står over for endnu et hop på mere end 8 procent i 2021.

Ifølge Mira Lie Nielsen, der er formue- og boligøkonom hos Nykredit, er der dog tale om en "meget markant udvikling", hvis lige hun ikke tidligere har oplevet.

En helt åbenlys forklaring er den situation, Danmark har stået i det seneste år under corona, hvor der har været et ret ekstraordinært ønske om at få et sommerhus for at sikre sig et sted at holde ferierne i Danmark, siger Mira Lie Nielsen til TV 2.