Penge

Tusindvis af danskere advaret om skattesmæk i brev

Nederst i artiklen kan du se, hvordan du retter i din forskudsopgørelse for at undgå skattesmæk som følge af coronakrisen.

56.000 danskere modtager torsdag et brev fra Skattestyrelsen i deres e-boks, hvor de opfordres til at rette i forskudsopgørelsen for at undgå et skattesmæk.

Det oplyser Skattestyrelsen til Radio4 ifølge Ritzau.

Tusindvis af pendlere, der får befordringsfradrag, risikerer nemlig at skulle betale penge tilbage i skat, hvis de har arbejdet hjemme under coronakrisen. Kørselsfradraget gælder kun de dage, hvor man faktisk kører til arbejde.

Man kan regne med et skattesmæk på 260 kroner for hver 1000 kroner, kørselsfradraget er sat for højt

Underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig

Ifølge underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig ser det ikke ud til, at danskerne har været opmærksomme på at få rettet i forskudsopgørelsen.

- Det, der bekymrer os, er, at vi ikke har set, at flere end normalt har rettet i deres forskudsopgørelser. Derfor sender vi et brev til de 56.000 borgere, der har det største kørselsfradrag og dermed er i risiko for det største skattesmæk, hvis de ikke har været på arbejde i perioden, siger hun til Radio4.

Sådan undgår du coronasmæk

Skattestyrelsen opfordrer dog alle danskere, der får kørselsfradrag, til at tjekke deres indberetninger.

Ifølge Skattestyrelsen kan det blive til mange penge, der skal betales tilbage i skat, hvis man glemmer at fjerne kørselsfradraget for de dage, man har arbejdet hjemme.

- Man kan regne med et skattesmæk på 260 kroner for hver 1000 kroner, kørselsfradraget er sat for højt, siger Karoline Klaksvig til Radio4.

Det betyder, ifølge Karoline Klaksvig, at hvis man har et årligt fradrag på 40.000 kroner, så løber det op i små 900 kroner per måned.

Under coronakrisen har mange arbejdet hjemmefra. For eksempel blev offentligt ansatte uden kritiske funktioner sendt hjem, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) 11. marts annoncerede nedlukningen af det danske samfund.

Hvis man har mere end 12 kilometer til arbejde og kører frem og tilbage hver dag, er man berettiget til kørselsfradrag.

Ifølge Skattestyrelsen får cirka 1,2 millioner danskere kørselsfradrag.

Sådan retter du i din forskudsopgørelse

 1. Login på skat.dk

  Skattestyrelsens hjemmeside kan du logge ind med dit NemId. Derefter har du adgang til at rette i din forskudsopgørelse.

 2. Klik på "kørselsfradrag"

  Når du er logget ind til din forskudsopgørelse, skal du finde det felt, der hedder "Kørselsfradrag". Det kan være under "Oftest tilføjede felter". 

 3. Klik på lommeregneren - og indtast dine oplysninger

  Når du har klikket på feltet med "Kørselsfradrag", dukker der et felt op, hvor du kan indtaste et beløb. Du kan også klikke på den lille lommeregner ved siden af. Her kan du indtaste din adresse, din arbejdsplads' adresse, og så vil den automatisk regne ud, hvor langt du har på arbejde og dermed, hvor meget dit kørselsfradrag er.

 4. Det skal du være opmærksom på

  Som udgangspunkt beregner Skattestyrelsens lille lommeregner den korteste vej mellem din adresse og din arbejdsplads. Men tager du en anden vej, skal du indtaste det antal kilometer, du faktisk har kørt, ind. Man skal køre over 24 kilometer om dagen for at være berettiget til kørselsfradrag. Transportmetoden er ligegyldig.

  Skattestyrelsen tager udgangspunkt i, at du har været på arbejde 216 gange i løbet af et år. Det svarer til et helt arbejdsår med 6 ugers ferie og 6-8 ekstra hverdage uden kørsel (for eksempel sygedage, fridage eller hjemmearbejdsdage). Her skal du justere, hvis du har haft et andet antal dage på din arbejdsplads - for eksempel på grund af meget hjemmearbejde under coronakrisen.

  Husk at gemme dine ændringer til sidst.