Penge

I dag sker det: Så meget får danskerne tilbage i skat

Mens mange kan glæde sig over at få penge tilbage, skal knap 1,1 millioner borgere betale restskat. De skylder i alt 6,8 milliarder kroner.

Danskerne får samlet set 17,4 milliarder tilbage i overskydende skat.

Det betyder, at 3,4 millioner borgere i gennemsnit skal have 5.179 kroner tilbage.

- For hovedparten af borgerne vil pengene stå på deres NemKonto allerede i dag, skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Her skriver Skattestyrelsen også, at de i dag er begyndt at udbetale nogle af de mange milliarder, danskerne betalte for meget i skat sidste år.

- Vi ved, at mange ser frem til dagen, hvor de får penge tilbage i skat. Men det er vigtigt at huske på, at en overskydende skat bare betyder, at man har betalt for meget i skat i løbet af året, der er gået, udtaler Karoline Klaksvig, der er underdirektør med ansvar for årsopgørelsen i Skattestyrelsen, i pressemeddelelsen.

For knap 1,1 millioner borgere var årsopgørelsen dog en mindre opløftende oplevelse, da de blev mødt med et krav om at betale restskat. Restskatten udgør aktuelt 6,8 milliarder kroner. Det svarer til en gennemsnitlig restskat på 6.075 kroner per person, der skal betale penge tilbage i skat.

170 millioner oplysninger

Sidste år udbetalte Skattestyrelsen – det tidligere Skat – 16,2 milliarder kroner i skat, og hver modtager fik i gennemsnit 6000 kroner.

For at udregne om hver enkelt dansker har betalt for meget, for lidt eller den helt nøjagtige mængde skat sidste år, har Skattestyrelsen indhentet oplysninger om os fra 200.000 såkaldte tredjeparter som arbejdspladser og pengeinstitutter.

Samlet set drejer det sig om 170 millioner unikke oplysninger, og det udgør klart størstedelen af de oplysninger, Skattestyrelsen bruger til at sammensætte ens årsopgørelse. Af denne grund, og for at gøre det mere overskueligt for den enkelte, var antallet af felter i årsopgørelsen også væsentligt færre i år

Selvom Skattestyrelsen i dag er begyndt at udbetale den overskydende skat, er det fortsat muligt at rette i sin årsopgørelse. Oprindeligt var 1. maj deadline, men på grund af coronakrisen er det muligt helt frem til 1. september.