Penge

Årsopgørelsen er klar - her er de vigtigste datoer

Nu er årsopgørelsen klar. Men der er stadig et par vigtige dage, du skal holde øje med. Christoffer Laursen Hald / TV 2 Grafik

Der er særligt to datoer, du skal holde godt øje med – ikke mindst, hvis du har restskat.

Selvom du nu kan klikke dig ind på din årsopgørelse og se, om du skal have penge tilbage i skat, er der stadig et par vigtige datoer i fremtiden, du skal have for øje.

Er bundlinjen på din årsopgørelse grøn, og du skal have penge tilbage, går der nemlig næsten en måned, inden du får pengene tilbage.

Mener Skattestyrelsen – det tidligere Skat – omvendt, at du har betalt for lidt i skat sidste år, er det en anden dag, du skal holde skarpt øje med. Ellers kan det nemlig blive dyrt. Læs mere om det her under.

Årsopgørelse 2020 - de vigtigste dage

 1. 2020

  1. Skat modtager oplysninger

   I løbet af januar modtager skattemyndighederne oplysninger fra for eksempel arbejdsgivere og banker. I alt indberetter cirka 200.000 banker, pensionskasser med videre omtrent 170 millioner oplysninger om de danske skatteydere.

  2. Skats regnemaskine arbejder

   I løbet af februar samler Skattestyrelsen de oplysninger, de har modtaget, og laver skatteberegninger.

  3. Årsopgørelsen klar

   Formelt set løfter Skattestyrelsen først sløret for årsopgørelserne mandag 9. marts, men traditionelt sker det allerede fredagen inden. Hensigten er at undgå trafikpropper og lette ekspeditionstiden på Skats hjemmeside, men typisk er den digitale kø alligevel timelang.

  4. Papirudgaverne sendes ud

   I løbet af april sendes årsopgørelsen ud på papir til de borgere, der er fritaget eller ikke omfattet af digital post.

  5. Udbetaling af overskydende skat

   Skal du have penge tilbage i skat, sker det typisk tredje april. Pengene sættes automatisk ind på din NemKonto.

  6. Deadline for ændringer

   1. maj er sidste frist for at indberette ændringer til årsopgørelsen i TastSelv. 

  7. Frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg

   Har du restskat - altså har du betalt for lidt i Skat i sidste år - er 1. juli en vigtig dag. 

    

   Hvis du betaler inden 1. juli, skal du betale en rente på 2,0 procent regnet fra 1. januar til og med betalingsdagen. Hvis du skylder 5000 kroner i restskat og betaler midt i marts, vil du skulle betale cirka 20 kroner i rentetillæg. Fordi der er tale om en dag-til-dag-rente, er det en fordel at betale hurtigst muligt.

    

   Hvis du betaler efter 1. juli, skal du betale et fast procenttillæg på 4,0 procent. Skylder du 5000 i restskat og betaler først efter deadlinen 1. juli, ender du med at skulle betale 5200 kroner tilbage.

    

   Restskat over 21.320 kroner opkræves i tre rater i august, september og oktober 2020. Du får besked i din digitale postkasse, når det er tid til at betale den første rate.