Penge

Næste år stiger grundskylden i 48 kommuner - se hvilke her

Folketingets finansudvalg har godkendt økonomien i aftale mellem regeringen og kommunerne om økonomien i 2020. Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Det er især husejerne i og omkring hovedstadsområdet, der får en stor regning. Se kortet over prisstigninger i de berørte kommuner i artiklen.

Tusindvis af boligejere vil få en stigning i grundskylden til næste år.

Det viser en beregning fra Nordea, efter at Folketingets finansudvalg har godkendt økonomien i aftalen mellem regeringen og kommunerne om økonomien i 2020.

Grundskylden kommer til at stige i 48 af landets 98 kommuner. Hvorvidt man rent faktisk får en større regning, afhænger af, hvordan værdien af ens grund har udviklet sig siden 2001.

- Det er stort set de samme boligejere, der rammes af stigningen i 2020, som også fik en ekstraregning i 2019 og de foregående år, siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea, i en skriftlig kommentar.

Det er især husejerne i og omkring hovedstadsområdet, der får en stor regning.

Den højeste stigning skal findes i Frederiksberg Kommune. Her har en gennemsnitlig husejer udsigt til i 2020 at skulle betale yderligere 2870 kroner, oveni hvad de giver i dag, skriver Nordea.

Husejerne i Rudersdal, København, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Gentofte følger lige efter med regninger, der også når op over 2000 kroner for et gennemsnitligt hus.

Det er muligt allerede at betale pengene i 2021, men man kan også vente til, huset en gang skal sælges. I det tilfælde skal man dog være opmærksom på, at der løber renter på i mellemtiden.