Penge

Danske Bank nedjusterer: Forventet overskud falder til 15 milliarder

Skandalesager om hvidvask er ikke den primære årsag til nedjusteringen, oplyser banken.

Danmarks største bank, Danske Bank, nedjusterer forventningerne til 2018.

Banken regner dog stadig med at komme ud med et overskud for året på 15 milliarder kroner efter skat.

Det skriver den i en besked til Københavns fondsbørs torsdag aften.

Forventede 16-17 milliarder

Efter årets første ni måneder regnede Danske Bank med at kunne slutte året med mellem 16 og 17 milliarder kroner i overskud efter skat.

- Justeringen af forventningerne skyldes primært, at de vanskelige forhold på de finansielle markeder, som vi oplevede i de første tre kvartaler af 2018, er yderligere forværret i fjerde kvartal, siger Danske Banks finansdirektør, Christian Baltzer, i fondsbørsmeddelelsen.

Derudover har Danske Bank nedjusteret forventningerne til ikke-kerneforretningen med 0,2 milliarder kroner. Alle øvrige poster inklusiv renteindtægter er uændrede, skriver banken.

Forventningerne er dog fortsat behæftet med usikkerhed, fremgår det af meddelelsen.

Skandalesager

Meldingen kommer efter et år, hvor Danske Bank har været særdeles meget i mediernes søgelys for uheldige sager om hvidvask.

I september trådte Danske Banks administrerende direktør, Thomas Borgen, tilbage som følge af sagerne om hvidvask. Her fremlagde han sammen med bestyrelsen resultaterne af en intern undersøgelse, der slog fast, at der mellem 2007 og 2015 blev sendt 1500 milliarder kroner gennem udenlandske kunders konti i Danske Banks afdeling i Estland.

En måned senere afviste den offentlige myndighed Finanstilsynet Danske Banks bud på en ny topchef. 40-årige Jacob Aarup-Andersen var ikke erfaren nok til at stå i spidsen for landets største bank, vurderede Finanstilsynet.

I samme ombæring trak bestyrelsesformand Ole Andersen sig også.

Milliarddonation

Danske Bank har meddelt, at den vil donere halvanden milliard kroner til velgørenhed som følge af sagerne om hvidvask. De penge er dog regnet med ind i forventningerne til året.

Danske Bank fremlægger regnskabet for 2018 1. februar 2019.