Black friday: Sådan finder du de bedste tilbud – og undgår de dårlige

Der er både enormt gode tilbud på black friday og enormt dårlige. Herunder får du en række råd til, hvordan du undgår at blive snydt.
Rabatter på op til både 60 og 80 procent. Sådan lyder tilbuddene ofte på black friday.
Der er dog også risiko for at købe en vare, der måske ikke er helt så billig, som den ser ud til. Eller endnu værre: At varen aldrig dukker op.
For at have de bedste kort på hånden er der derfor en række råd, der er gode at følge, understreger forbrugerorganisationer.
Fakta om black friday
- Black friday stammer fra USA og falder fredagen efter Thanksgiving, som er fjerde fredag i november.
- I dag er indkøbsdagen udbredt til lande over hele verden – herunder Danmark.
- Nogle mener, den hedder black friday, fordi der er sort af mennesker i butikkerne, mens andre mener, at navnet er opstået, fordi black friday er butikkernes sidste mulighed for at få vendt de røde tal i årsregnskabet til sorte.
- Hvis du gerne vil holde dig ude af fup og svindel på black friday, er det et godt råd, at du betaler med et betalingskort. Hvis varen ikke kommer, og butikken har svindlet dig, så får du pengene tilbage af banken, siger Lars Arent, leder af Forbruger Europa, en organisation, der hjælper forbrugerne, når de køber varer i et andet EU-land.
Forbrugerråd: Sammenlign priser, ikke rabatter
Hos Forbrugerrådet Tænk peger de på, at forbrugerne fredag skal holde skarpt øje med priserne fremfor at fokusere på de procentvise rabatter, fordi det er lettere at sammenligne priser direkte med hinanden.
- Det er enormt svært for forbrugerne at agere i det her marked på black friday. Hvornår er der tale om et dårligt tilbud, og hvornår er der tale om et godt? Derfor er det vigtigt at undersøge priserne på de varer, man gene vil købe, så man ikke sidder på selve dagen og tager et hurtigt tilbud, siger juridisk konsulent hos Forbrugerrådet Tænk Paula Brammann.
Herunder får du en række gode råd til, hvordan du finder de bedste tilbud uden at blive snydt.