Penge

Snapchat har mistet millioner af brugere efter udskældt redesign

Brugerne flygter fra Snapchat. Se her i artiklen, hvor mange brugere de forskellige sociale medier har.

Det sociale medie Snapchat, hvor brugere kan sende billeder og videoer til hinanden, har de seneste tre måneder mistet tre millioner daglige brugere.

I andet kvartal af 2018 havde Snapchat 188 millioner brugere, mens tallet i første kvartal var 191 millioner brugere. Det fremgår af det seneste regnskab fra selskabet Snap Inc.

Udviklingen kommer efter, at Snapchat har redesignet sin app for at få brugerne til at interagere mere og bruge mere tid på de reklamer, der er i tjenesten.

Snapchats redesign har udløst hård kritik fra brugerne, der føler, at app'en er blevet dårligere at bruge og dårligere til at kommunikere med.

Mest prominent blandt kritikerne var den amerikanske kendis Kylie Jenner, der erklærede Snapchat for død efter opdateringen.

Hård kritik af redesign

På positivsiden viste det, at omsætningen steg til 262 millioner dollar - 1,7 milliarder kroner - i andet kvartal, og at omsætningen per bruger steg til 1,40 dollar mod 1,05 dollar for et år siden.

- Vi tror på, at dette her er en vigtig evolution af vores produkt, der vil hjælpe os til at øge engagementet med brugerne.

- Vores brugere fortsætter med at bruge gennemsnitligt 30 minutter på Snapchat hver dag, sagde administrerende direktør Evan Spiegel i forbindelse med regnskabet.

Onsdag skulle aktiemarkedet så tygge på, om stigning i omsætningen eller tabet af brugere var det vigtigste. Og det blev sidstnævnte, der trak retningen.

Aktierne i Snapchat faldt onsdag med 6,7 procent til 12,24 dollar per aktie. Snapchat blev børsnoteret i 2017 til 17 dollar per aktie.

Så mange brugere har de største sociale medier

 1. Facebook

  Facebook har 1,59 milliarder aktive brugere om måneden.

 2. YouTube

  Videodelingstjenesten YouTube har flere end en milliard besøgende på deres hjemmeside om måneden.

 3. Instagram

  Instagram, der er ejet af Facebook, har flere end 400 millioner aktive brugere.

 4. Twitter

  Twitter har cirka 320 millioner aktive brugere om måneden.

 5. Snapchat

   Snapchat har omkring 188 millioner aktive brugere om dagen.

Kilde: Smallbiztrends.