Penge

Lego-arving er nu overgået som den rigeste dansker

Amazon-chefen Jeff Bezos er stadig klodens rigeste person med en formue på godt 670 milliarder kroner.

Erhvervsmagasinet Forbes har lanceret en ny liste over de rigeste mennesker i verden. Af den fremgår det, at Lego-arvingen Kjeld Kirk Kristiansen ikke længere er Danmarks rigeste mand.

Han er nu overgået af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, der for nogle år siden arvede samtlige aktier i sin far Troels Holch Povlsens livsværk. Bestseller, der rummer en række modemærker, afsætter tøj på 70 markeder rundt om i verden.

På den samlede liste er Anders Holch Povlsen nummer 207 i verden med en anslået formue på 44,4 milliarder kroner.

Lego-familien Kirk Kristiansen er med afstand stadig Danmarks rigeste familie. Forbes vurderer i deres nye opgørelse, at Kjeld Kirk Kristiansen har samme formue som sine børn Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard – cirka 32,4 milliarder kroner per person.

Svært 2017 for Lego

De fire familiemedlemmer ligger dermed nummer to, tre, fire og fem på Forbes’ liste over de rigeste danskere. Samlet set er de nummer 351 på listen over verdens rigeste.

Verdens største legetøjsproducent, Lego, havde et svært 2017. Det fremgår af det regnskab, der tirsdag blev præsenteret. Lego oplevede tilbagegang i både omsætning og bundlinje. Alligevel landede overskuddet på 7,8 milliarder kroner efter skat.

Nummer seks på den danske liste er Niels Peter Louis-Hansen med en anslået formue på 28,2 milliarder kroner.

Niels Peter Louis-Hansen er arving til selskabet Coloplast, der især er kendt for at lave stomiposer. Firmaet blev stiftet af hans forældre i 1950’erne, men hans formue er opbygget af mere end arven. Hans selskab N.P. Louis-Hansen ApS har aktier i forskellige sektorer inden for medico, ejendomme og biotek.

Niels Peter Louis-Hansen er ifølge Forbes den 441. rigeste person i verden.

Den jyske købmand er nummer syv

Den jyske købmand Lars Larsen kommer ind som nummer syv over Danmarks rigeste personer. Magasinet Forbes vurderer, at Lars Larsen har en formue på cirka 25 milliarder kroner. Det placerer ham som nummer 514 på den samlede liste.

Lars Larsen nærmest grundlagde sit dyneimperium med sætningen: "Jeg har et godt tilbud til dig." Jysk Sengetøjslager, som Lars Larsen grundlagde i 1979, tæller i dag over 2000 butikker verden over.

Amazons grundlægger og CEO, Jeff Bezos, er stadig klodens rigeste person med en formue på godt 670 milliarder kroner. 54-årige Bezos vippede sidste år Microsoft-grundlæggeren Bill Gates af tronen som verdens mest velhavende person.

Bill Gates er stadig nummer to med godt 540 milliarder kroner, mens den amerikanske investor og forretningsmand Warren Buffet indtager tredjepladsen med omkring 504 milliarder kroner.

Donald Trump er faldet over 200 pladser på listen og ligger nu nummer 766, efter at han sidste år lå nummer 544. Forbes anslår, at Trumps fomue er på 18, 6 milliarder kroner - 2,4 milliarder mindre end for et år siden.

Verdens 10 rigeste personer

 1. Jeff Bezos

  Med en formue på 670 milliarder kroner topper grundlæggeren af Amazon listen. 

 2. Bill Gates

  Grundlæggeren af Microsoft har længe ligget nummer et på listen over verdens rigeste, men er nu degraderet til en andenplads med et beløb på 540 milliarder kroner. 

 3. Warren Buffett

  Den amerikanske investor og forretningsmand indtager listens tredjeplads med en formue på 504 milliarder kroner. 

 4. Bernard Arnault

  Chefen for modeimperiet LVMH, der står bag en lang række kendte mærker som Louis Vuitton, Marc Jacobs og Dior, er ifølge Forbes god for 432 milliarder kroner.

 5. Mark Zuckerberg

  Facebook-ejeren indtager femtepladsen på listen med en formue på 426 milliarder kroner. 

 6. Amancio Ortega

  Den spanske forretningsmand er grundlægger af verdens største tøjforhandler, Inditex, som blandt andet ejer tøjkæden Zara. Han har en formue på 420 milliarder kroner.

 7. Carlos Slim Helú

  Den mexicanske ingeniør og forretningsmand har hovedsagelig koncentreret sine aktiviteter omkring teleindustrien. Han har en anslået formue på 403 milliarder kroner.

 8. David Koch

  Koch-brødrene står bag det næststørste privatejede selskab i USA, Koch Industries. De menes at have en formue på omkring 360 milliarder kroner.

   

 9. Charles Koch

  Koch-brødrene står bag det næststørste privatejede selskab i USA, Koch Industries. De menes at have en formue på omkring 360 milliarder kroner.

 10. Larry Ellison

  Den amerikanske forretningsmand, filantrop, medstifter og administrerende direktør for softwarefirmaet Oracle Corporation runder listen af med en formue på 351 milliarder kroner.

Kilde: Forbes.