Penge

Boligejere får rabat: Danske Bank sænker prisen for tusindvis af kunder

Stigende boligpriser får bidragssatsen til at falde for 20.000 familier med afdragsfrie lån.

De seneste år har budt på den ene prisstigning efter den anden på bidragssatser for landets boligejere, men 20.000 familier kan nu glæde sig over, at deres priser er faldet. Det skriver Jyllands-Posten.

Som det eneste realkreditselskab sænker Danske Banks realkreditselskab, Realkredit Danmark, automatisk bidragssatsen for kunder med afdragsfrie lån, hvis kundernes belåningsgrad falder til under 60 pct. af boligens værdi.

- De seneste år har 20.000 boligejere automatisk fået nedsat bidragssatsen. Tidligere skete det mest i hovedstadsområdet, fordi det var her, at stigende boligpriser fik belåningsgraderne til at falde. Men i 2017 har rabatterne bredt sig til hele landet, siger Carsten Nøddebo, administrerende direktør i Realkredit Danmark.

Gør en undtagelse

Intet realkreditselskab sænker den generelle bidragssats, når boligejeres belåningsgrad falder som følge af prisstigninger eller afdrag. Men Realkredit Danmark gør en undtagelse for afdragsfrie lån, fordi pristillægget for de lån er blevet sat op som en udløber af finanskrisen.

- For boligejere med et lån på 2 mio. kr. er besparelsen i størrelsesordenen 4.500 kr. om året eller 3.000 kr. efter skat. Så det er ret mange penge, siger Carsten Nøddebo.

Hvis boligpriserne falder, så kundernes belåningsgrader stiger til over 60 pct., vil de få sat bidragssatsen op igen.

Kunderne hos konkurrenterne Nykredit/Totalkredit, BRFkredit og Nordea Kredit får ikke automatiske rabatter, oplyser selskaberne til Jyllands-Posten.