Analytiker: Nu bliver det billigere at flyve på ferie

Billigere flybilletter og flere ruter til de klassiske feriedestinationer er på vej fra Københavns Lufthavn, vurderer ekspert.

Det bliver billigere at flyve på ferie fra Københavns Lufthavn. Det er den glædelige konsekvens af, at regeringen vil sænke prisen for flyselskaberne i Københavns Lufthavn, vurderer luftfartsanalytiker hos Sydbank Jacob Pedersen.

- Det vil betyde, at vi får billigere billetpriser. Det er en gave til passagererne, siger Jacob Pedersen.

Ligeledes vil de lavere takster for flyselskaberne i Københavns Lufthavn resultere i endnu flere ruter, mener han.

- Vi ved, at lavere takster er en vigtig del af beslutningsgrundlaget, når lavprisselskaberne skal vælge ruter, og nu bliver Københavns Lufthavn endnu mere attraktiv, siger Jacob Pedersen.

På den baggrund vurderer han, at der kommer flere lavprisselskaber til København.

- Der vil komme flere ruter til de fritidsrejsende, der rejser på ferie. Det her er til gavn for de danskere, der allerede rejser på ferie til udlandet.

Kommentator: Skærpet priskrig

TV 2s finanskommentator Ole Krohn ligger på samme linje.

- Der kommer skærpet priskrig på grund af de her lavere takster, og Københavns Lufthavn vil tiltrække nogle ruter, lufthavnen ellers ikke har været i nærheden af, siger Ole Krohn.

Ifølge Sydbanks analytiker er der ingen risiko for, at flyselskaberne stikker de sparede penge i lommen.

- Nej, i løbet af ét til to år vil den besparelse, det her kan give, være konkurreret væk. I det omfang flyselskaberne beholder noget, så vil de starte nye ruter op, så de får vækst, siger han.

Lufthavnsaktie dykker

Mens danske rejsende kan begynde at glæde sig over lavere priser fra København, bliver aktiekursen i Københavns Lufthavn sendt ned med 2,5 procent mandag formiddag.

- Der er kun en taber i det her, og det er lufthavnen, som for bare to et halvt år siden lavede en aftale med flyselskaberne om, at taksterne for at bruge lufthavnen skulle følge prisudviklingen, og det bliver nu omgjort, konstaterer analytikeren.