Penge

13-årig får Danmarks højeste rente efter skoleopgave

Carl-Emil Knudsen får Danmarks højeste konfirmationsrente. Det er ikke så tit, man får sådan en mulighed, så nu skal der spares op, siger han.

10,50 procent i rente i de næste 8 måneder. Det er, hvad 13-årige Carl-Emil Knudsen har sikret sig efter en skoleopgave, han fik stillet af sin lærer.

Den 13-årige midtjyde bliver konfirmeret i denne weekend, og for en måned siden skulle han og klassekammeraterne lære om renter.

Her fik de udleveret en liste af deres lærer med sidste års tilbud fra bankerne til konfirmander. En liste med mange forskellige tilbud.

- Det så ud til, at Hvidbjerg Bank, hvor min mor er kunde, havde de højeste renter. Så jeg fik hende til at spørge, om det var noget, man kunne få igen, siger Carl-Emil Knudsen.

Det var det.

- Jeg troede slet ikke, det var muligt at få så høje renter, men jeg kontaktede banken og spurgte, om det var rigtigt, og det fik vi bekræftet. Jeg ønsker mig også sådan en konto, siger Susanne Kristensen, der er mor til Carl-Emil.

Carl-Emils mor: Han skal ikke blive for enhver pris

Og tilbuddet betyder bestemt noget, ikke kun for Carl-Emil, men også for Susanne Kristensens relation til banken.

- Det er selvfølgelig et forsøg fra banken på at hverve kunder. Men det er et godt tilbud og en god service, så det betyder da også noget for mit forhold til banken, at min søn får så høje renter. Det hele tæller med, siger Susanne Kristensen, der også fremadrettet anbefaler sin søn at se kritisk på bankernes tilbud.

- Indtil videre kan jeg kun anbefale ham min bank, men når han skal have hus og bil, kan der være mange penge at spare ved at kigge kritisk på de tilbud, man får fra bankerne. De høje konfirmationsrenter er et godt tilbud nu, men fremadrettet skal han ikke bare blive i banken for enhver pris, råder hun sønnen.

Ifølge Lars Krull, der er bankekspert ved Aalborg Universitet, er tilbuddene en god forretning for bankerne på sigt.

- Det er min vurdering, at bankerne tjener i omegnen af 5.500 kroner om året på en gennemsnitlig husstand. Eller mere alt efter, hvor avanceret en økonomi, der er tale om, siger han og tilføjer:

- Så banken bruger måske mellem 500 og 800 kroner i renteudgifter lige nu på en ny kunde. En kunde som banken i de efterfølgende 40 år tjener 5.500 kroner på hvert år. Lander du sådan en kunde, så er det sådan set ret fedt for banken, siger Lars Krull.

Han uddyber, at der vil være enorme forskelle på, hvad bankerne efterfølgende kan tjene på de enkelte konfirmander.

Vil se Le Mans i Frankrig

Efter pengene er sat i banken har den midtjyske konfirmand Carl-Emil Knudsen nu lidt ekstra tid til at tænke over, hvad pengene skal bruges på, når de har trukket de høje renter.

- Hvis jeg køber noget lige efter min konfirmation, skal det ikke være det dyreste. De 10 procent i rente er ikke en mulighed, jeg vil gå glip af, siger Carl-Emil, der til gengæld har overvejelser om, hvad pengene skal bruges til, når de har vokset sig større nede i banken.

- Jeg vil gerne købe en computer, og så vil jeg gerne sætte nogen af dem til side til en tur til Frankrig for at se Le Mans, siger han.

I tv-indslaget her kan du se, hvor årets konfirmander får de højeste renter. Artiklen fortsætter under tv-indslaget.

chrk skriver Video: Thomas Wilmann

Her kan du høre, hvorfor bankerne kaster så høje renter efter konfirmanderne.

Bankerne er helt vilde efter at få fat i konfirmanderne. TV 2 NEWS' Christian Kjær fortæller, hvorfor.