Kan det betale sig? Det er et nyt badeværelse værd for dit hus

Nu sætter de ekstra badeværelser ind i TV 2-programmet Nybyggerne. Kan det også betale sig at sætte et ekstra badeværelse ind i dit hjem?

Hvordan skal boligens ekstra badeværelse bygges? Det er, hvad nybyggerne i TV 2-programmet af samme navn skal tage stilling til onsdag klokken 20.

Men hvad med din egen bolig? Skal du ligesom nybyggerne bygge et ekstra badeværelse? Ja, hvis din bolig kun har et enkelt badeværelse, vil badeværelse nummer to typisk være en rigtig god investering. Det viser en undersøgelse Realmæglerne har lavet.

Det afhænger helt af, hvilket badeværelse du sætter ind, og hvilken bolig du har. Det viser en undersøgelse ejendomsmæglerkæden Realmæglerne har lavet for TV 2.

I tv-indslagene her får du svar på, hvor meget af investeringen, du kan vente at få tilbage af din investering, når du sætter et ekstra eller et nyt badeværelse ind i din bolig.

Ekstra badeværelse

Et pulterrum på 15 kvadratmeter inddrages og bygges om til badeværelse nummer to i gennemsnitlige materialer.

Udgift: 200.000 kroner

Det får du tilbage af investeringen ved et boligsalg: Mellem 50-150 procent

Bemærkninger: Hvis boligen kun har et enkelt badeværelse i forvejen, kan det være en god investering at opføre endnu et badeværelse. En kernefamilie har meget ofte ønske om 2 badeværelser. Et ønske, der afspejler sig i højere priser. Dog er det mest i hovedstadsområdet, at udgiften kan lægges oven i prisen. I enkelte tilfælde kan det være en overskudsforretning, og så kan du få helt op til 150 procent af badeværelsets pris tilbage igen.

Lavprisbadeværelse

Det gamle nedslidte badeværelse bringes up to date med nye klinker, sanitet og møbler i lavprissegmentet.

Udgift: 75.000 kroner

Det får du tilbage af investeringen ved et boligsalg: Mellem 50 - 100 procent.

Bemærkninger: Små udskrivninger til badeværelser har lettere ved at tjene sig selv hjem igen, hvis du sælger din bolig. Et nyt badeværelse til 75.000 kroner kan derfor mange steder tjene sig selv hjem igen. I nogle tilfælde kan du være heldig at få hele investeringen hjem igen, men det bliver aldrig en overskudsforretning. Sætter du et billigt badeværelse ind alligevel skal det derfor være for din egen skyld - og ikke for at få mere for din bolig – det får du nemlig ikke, viser undersøgelsen fra Realmæglerne.

Luksusbadeværelse

Det gamle nedslidte badeværelse skiftes ud med et luksusbadeværelse med spa og med bedste materialevalg i tidløs stil.

Udgift: 400.000 kroner

Værdiforøgelse i procent af udgiften: 20-40 procent

Bemærkninger: Udgiften til luksusbadeværelser er generelt sværere at hente hjem igen end udgiften til nye luksuskøkkener. En tendens, der gælder i hele landet. Et nyt luksusbadeværelse til flere hundrede tusinde kroner skal man altså ikke forvente tjener sig selv hjem igen i form af en højere pris for boligen. Har du en luksusbolig ved strandvejen vil nogle købere dog forvente at der er et luksusbadeværelse, og her får du mere af prisen tilbage ved et boligsalg, end hvis du har en mere almindelig bolig som du sætter et luksusbadeværelse ind i.

Herunder kan du se Nybyggerne i deres nye badeværelser.

Her kan du komme helt tæt på 'Nybyggerne's badeværelser og se billeder før og efter, arbejdet er gjort færdigt.