NemID får nyt navn - og måske ny form

16x9
Nets, der blandt andet står bag NemID, kan blive over 40 milliarder kroner værd i forbindelse med en børsnotering. Foto: Jonas Vandall Ørtvig / Scanpix Denmark

Det udskældte og ikke altid nemme NemID skifter navn til en titel, der lover lidt mindre.

NemID har ikke altid været lige let, og nu ændrer det udskældte nøglekort snart navn til MitID. 

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Ifølge direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen, er det ikke kun navnet, der ændrer sig:

- Næste generation NemID er godt på vej og har nu fået et navn. NemID bliver til MitID, og den nye løsning skal være en brugervenlig og fremtidssikret nøgle til netbanken, Digital Post og meget mere, siger direktøren.

I dag har 4,7 millioner danskere et NemID.

Øget samarbejde med bankerne

I det nye MitID vil der være et øget samarbejde med de danske banker og den offentlige sektor. Det er en fordel, fortæller administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard: 

- Med et godt offentlig-privat samarbejde om det nye MitID sikrer vi fortsat en sikker adgang til netbanken, offentlige tjenester og de andre dele af det digitale liv, som kræver fortrolighed.

Digitaliseringsstyrelsen håber på, at kunne lancere MitID i 2019 eller 2020. Og måske bliver det uden medfølgende lamineret hvidt papkort.

- Tanken er, at vi gerne vil tilbyde andre muligheder end papkortet. Mange er for eksempel glade for fingeraftryk på mobilapparater, siger Lars Frelle-Petersen.