Penge

Kvinder kender ikke deres rente - men de er bedst til at forhandle den

Flere kvinder end mænd kender ikke deres rente i banken. Ærgerligt, kvinder er nemlig bedre til at forhandle renten, siger ekspert.

Hvad får du egentlig i rente af dine penge i banken?

42 procent af de danske kvinder vil svare ”ved ikke” til det spørgsmål. For mændene gælder det, at 29 procent ikke aner, hvad de får i rente.

Det viser en ny undersøgelse, Voxmeter har lavet for Bank Norwegian.

Kvinderne bliver tilbudt en rente, der er 0,1 procentpoint lavere end mændenes, når de forhandler om renten

Peter Jensen, kommunikationschef hos Mybanker

- Det er ærgerligt. Det er ret nemt at finde ud af, hvad man får i rente, siger forbrugerøkonom hos Nordea, Ann Lehmann Erichsen, og peger på, at det blot kræver et par klik i netbanken for at finde frem til renten.

Sammenlign renter på nettet

Selvom renten er meget lav, mener hun, der er gode muligheder for at få en højere rente ved at benytte de sider på nettet, hvor man kan sammenligne renterne i de forskellige banker.

- Folk ved godt, hvordan de sammenligner prisen på en telefon eller en computer på nettet. Men prisen på penge kan man sammenligne på samme måde på nettets sammenligningsside. Det er der bare mange, der ikke ved, siger Ann Lehmann Erichsen.

Hos Mybanker.dk har man lavet undersøgelser, der viser, at kvinder får tilbudt marginalt bedre renter end mænd, når de rent faktisk forhandler renter med banken.

- Vores undersøgelser viser, at kvinderne bliver tilbudt en rente, der er 0,1 procentpoint lavere end mændenes, når de forhandler om renten, siger kommunikationschef hos Mybanker, Peter Jensen, og peger på, at undersøgelserne er lavet i forhold til renterne på lån fremfor penge, der står i banken.

Rådgiver: Kan blive enormt dyrt

Hos selskabet Uvildige, der rådgiver private om deres privatøkonomi, peger man på, at det kan blive overordentligt dyrt for den enkelte ikke at kende til renteniveauet i banken.

- Hvis man også går i uvidenhed om, hvad man betaler i rente på bil- og boliglån, så kan det koste mange penge, siger privatøkonomisk rådgiver hos Uvildige, Brian Stjernholm.

Drejer det sig udelukkende om renten på de penge, man har stående i banken, peger han på, at man nogenlunde kan holde inflationen væk, hvis man finder markedets højeste renter lige nu.

Markedets højeste renter på penge i banken ligger lige nu på omkring 0,85 procent.

Undersøgelsen viser ligeledes, at knap 24 procent af mændene i undersøgelsen har undersøgt, om de kan få en bedre rente i andre banker. Det samme gælder for 15 procent af kvinderne.