Skat opjusterer sk√łn: - Flere f√•r penge tilbage i skat

Flere f√•r penge tilbage i skat i forhold til den tommelfingerregel, Skat normalt anvender forud for offentligg√łrelsen af danskernes √•rsopg√łrelser.

To ud af tre f√•r penge tilbage i skat. S√•dan lyder sk√łnnet normalt fra Skat, n√•r √•rsopg√łrelserne er p√• vej til danskerne.

Den tommelfingerregel afviger Skat nu tre dage f√łr √•rsopg√łrelserne bliver frigivet.

- Vi har en forventning om, at flere vil f√• penge tilbage i skat i forhold til, hvad vi normalt melder ud. Generelt kan vi se, at det er tre ud af fire, der kan forvente en overskydende skat, siger kontorchef i Skat J√łrgen Wissing til TV 2.

De fleste betaler for meget i skat

Den nye prognose skyldes en gennemgang af de √•rsopg√łrelser Skat sendte ud sidste √•r - for skatte√•ret 2015. Her viser det sig, at det ikke er to ud af tre, men i stedet n√¶rmere tre ud af fire, der f√•r penge retur. Et m√łnster, Skat forventer gentager sig p√• mandag, hvor skatteyderne f√•r adgang til deres √•rsopg√łrelser p√• skat.dk.

Vi har en forventning om, at flere vil få penge tilbage i skat i forhold til, hvad vi normalt melder ud

J√łrgen Wissing, kontorchef i Skat

N√•r s√• stort et flertal f√•r penge tilbage skyldes det, at en √•rsopg√łrelse med rigtige oplysninger resulterer i, at skatteyderen typisk f√•r et bel√łb tilbage.

- Hvis indt√¶gter og fradrag er registreret korrekt, s√• f√•r du penge tilbage i skat, siger J√łrgen Wissing.

Det skyldes, at tr√¶kprocenten altid bliver rundet op til n√¶rmeste hele tal p√• forskudsopg√łrelsen.

Din trækprocent bliver rundet op

Hvis din tr√¶kprocent bliver regnet ud til eksempelvis 37,5, vil den alts√• blive rundet op til 38 p√• din forskudsopg√łrelse. I det tilf√¶lde vil du derfor betale en halv procent for meget i skat i l√łbet af √•ret, og de penge f√•r skatteborgerne s√• tilbage, n√•r √•rsopg√łrelsen bliver opgjort i marts √•ret efter det p√•g√¶ldende skatte√•r.

- Det er derfor de fleste f√•r en overskydende skat fremfor en restskat, siger J√łrgen Wissing.

Et r√łdt eller et gr√łnt tal

Skat √•bner op for √•rsopg√łrelserne mandag den 13. marts. Det store flertal bliver m√łdt af et gr√łnt tal som er udtryk for, at de skal have penge tilbage, og pengene bliver udbetalt den 11. april.

H√łrer du til de cirka 25 procent, der bliver m√łdt af et r√łdt tal, betyder det, at du f√•r et skattesm√¶k. Bel√łbet bliver s√• forrentet med 2 procent, hvilket svarer til en rente p√• 3 procent f√łr skat, fordi du ikke kan tr√¶kke denne rente fra i skat. Der er tale om en s√•kaldt dag-til-dag-rente. Det betyder i praksis, at du betaler f√¶rrest renter af dit skattesm√¶k des hurtigere du betaler. Betaler du senest den 3. juli i √•r, slipper du med denne rente.

Hvis du forventer et skattesm√¶k kan du taste det forventede bel√łb ind herunder og se, hvor meget du kommer til at betale i renter til skat.

Tjek her:Hvor stort bliver dit rentesmæk?Din restskat:

Indsæt din restskat i feltet for at se, hvor meget den koster dig i renter.Hov, slap lige af. Testen går kun op til 100 millioner.
Det koster dig kroner om dagen i renter frem til den 2. juli.
I alt vil det koste dig...
kroner i renter, hvis du betaler i dag ()
kroner i renter, hvis du betaler den 2. juli.
kroner i renter, hvis du venter til efter den 2. juli.
kroner i renter, hvis du havde betalt den 11. marts, da √•rsopg√łrelsen kom ud.
Betaler du din restskat i perioden 1. januar til 1. juli 2019, skal du betale en rente p√• 2,2 procent, regnet fra 1. januar til og med betalingsdagen. Betaler du efter den 1. juli 2019, skal du dog i stedet for renten betale et fast procenttill√¶g p√• 4,2 procent.Er din restskat p√• under 20.944 kroner, bliver den del op til dette bel√łb regnet ind i din skat for 2020. Den del af bel√łbet, der er over de 20.944 kroner, bliver opkr√¶vet i tre rater i august, september og oktober 2019.

Skat sætter renten op

Betaler du ikke dit skattesm√¶k senest 3. juli i √•r, bliver renten sat op til 4 procent svarende til 6 procent f√łr skat. Nu er det vigtigt at v√¶re opm√¶rksom p√•, at der ikke l√¶ngere er tale om en dag-til-dag-rente, men i stedet en fast rente. Dit skattesm√¶k bliver i dette tilf√¶lde overf√łrt til forskudsopg√łrelsen for 2018, og du kan derfor ikke l√¶ngere betale din restskat p√• skat.dk.

Er dit skattesm√¶k st√łrre end 19.968 kroner inklusiv renter, bliver det bel√łb, der g√•r udover de 19.968 kroner betalt i tre rater i henholdsvis august, september og oktober. De resterende 19.968 kroner bliver indregnet i forskudsopg√łrelsen 2018.