Penge

Nets-aktien har tabt milliarder i værdi, men aktiehaj griber den faldende kniv

Nets-aktien har tabt 24 procent i værdi siden børsnoteringen, og investorerne flygter stadig. Men Millionærklubbens Lars Person køber op.

Om Millionærklubben

Millionærklubben giver seerne svar på, hvordan aktiemarkederne opfører sig, og hvorfor det forholder sig sådan.

Programmet sendes hver torsdag klokken 18.20 og 22.27 på TV 2 News.

Vært på Millionærklubben er denne gang Vibeke Daell Bjerrum.

Tusindvis af danskere har pensionspenge bundet i Nets-aktien.

Men siden børsnoteringen sidste år er kursen stort set kun gået én vej: Ned.

Værdien er blevet barberet med 24 procent, og igen i dag indtog Nets-aktien en suveræn sidsteplads i C20-indekset.

Spørgsmålet, som mange private investorer spørger sig selv, er, om aktien kan rejse sig, eller om pensionspengene er tabt.

Millionærklubbens Lars Persson har samlet aktien op på baggrund af et teknisk signal, men han er samtidig også optimistisk på vegne af selskabet.

- Selvfølgelig får Nets nye konkurrenter, men skal vi ikke lige se, at kunderne konverterer først. Konkurrenterne får alle overskrifterne, men alle de gode nyheder ovre fra Nets, dem er der ikke nogen der skriver om. Konkurrenterne har ikke nogen kunder endnu, og der kommer gode nyheder fra Nets, fortæller Lars Persson.

Om Nets

Nets står blandt andet for håndteringen af Dankortet, Betalingsservice, Nem ID og E-boks.

Selskabet har ca. 2.500 ansatte og omsatte sidste år for knap 7,4 milliarder kroner.

Det er Nets målsætning at øge omsætningen i 2017 med 5-6procent.

Gammel monopolvirksomhed

Millionærklub-rivalen Lau Svenssen har dog kun hovedrysten til overs for Lars Perssons opkøb af Nets-aktier.  

- Det er banksystemerne, der har opfostret den her virksomhed, men nu er bankerne konkurrent til dem. Jeg ser på selskabet, som jeg ser på TDC: Engang havde de 100 procent af hele markedet, men det har de ikke mere, fortæller Lau Svenssen, der tror, at Nets-aktien kan falde endnu mere i værdi.

Danske Bank har da også taget hul på endnu en kamp mod Nets. Banken vil tilbyde sine brugere at betale abonnementer med MobilePay og udfordrer dermed Nets’ store guldæg, Betalingsservice. Danske Bank Markets har tidligere anslået, at Betalingsservice står for 18 procent af driftsindtjeningen i Nets.

Grebet en faldende kniv

Lars Person vil dog heller ikke udelukke, at han købte Nets-aktien for tidligt.

- Når man har set et købssignal i løbet af ugen, og man tænker ’nu løber tyrene af sted - og jeg vil med’, og aktien løb også op, men nogle stoppede op og smed hele pibetøjet. Jeg har brændt nallerne. Men jeg bliver hængende lidt endnu, indtil kursen rammer 110 kroner, fortæller han.

Rekord dårlig børsnotering

Da Nets gik på børsen den 23. september sidste år var det med en udbudskurs på 150 kroner. Men aktionærenes børsfest udeblev. For allerede på første handelsdag faldt aktien til 145 kroner. Det var ifølge Ritzau Finans den dårligste børsdebut for noget nynoteret selskab i seks år. 

I dag koster Nets-aktien under 114 kroner og har altså samlet taget et fald på over 24 procent. Da Nets gik på børsen var det med en markedsværdi på 30 milliarder kroner. Men i dag er den nede på 22,8 milliarder kroner. Med andre ord har aktionærerne, hvoraf en stor del var danske privatpersoner, mistet over syv milliarder kroner på Nets. Enten gennem private investeringer eller gennem pensionsfonde.

Uenighed blandt analytikerne

Det er ikke kun Lau Svenssen og Lars Persson, som er uenige om, hvor Nets-aktien skal hen.

Der er ifølge Blomberg 14 analytikere, der følger Nets-aktien. Seks af dem har købsanbefalinger, fire af dem råder aktionærerne til at holde på aktien, mens fire mener, at det er tid til at sælge ud af aktien.

Disclaimer: Artiklen kan bruges til inspiration. Den skal ikke betragtes som et investeringsråd. Alle vurderinger er udtryk for millionærklubbens medlemmers egen holdning. Investering i aktier er forbundet med risiko for at tabe dele eller hele den investerede kapital.

Millionærklubbens medlemmer

Lau Svenssen

Lau Svenssen

Lau Svenssen er ansat i Aktieinfo Danmark, der via analyser og vurderinger servicerer Gør-det-selv investorerne. Han har hele livet været beskæftiget med aktieanalyse og investeringer.

Foto: tv2

Lars Persson

Lars Persson

Lars Persson har arbejdet med analyse og aktiemarkedet siden slutningen af 1990'erne. I sit daglige virke anvender Lars Persson en kombination af fundamental og teknisk analyse til at spotte de interessante aktier i markedet.

Foto: tv2

Mogens Vad

Mogens Vad

Mogens Vad har arbejdet med internationale aktier i over 30 år, deriblandt 10 år på Wall Street som chef for flere ledende nordiske børsmæglere såsom Carnegie og Handelsbanken. Siden april 2013 har han forvaltet en egen global aktieportefølje.

Foto: tv2

Tom Hougaard

Tom Hougaard

Tom Hougaard er spekulant i ordets sande forstand. Han opererer i valuta, aktier og i råvarer. “Hvis det bevæger sig, så handler jeg det” er hans filosofi. Han har en fortid i finanshusene J.P. Morgan og Citi Index, men forvalter i dag sin egen portefølje.

Foto: tv2

Se hele dagens udgave af Millionærklubben her: