Penge

Nu ændrer danskerne ferievaner

Det har aldrig været billigere at flyve, og det får nu danskerne til at ændre deres rejsemønstre.

Danskerne tager på flere korte rejser. Det viser en ny undersøgelse, rejsesøgemaskinen Momondo har lavet for TV 2.

Fire dage på Kreta eller Mallorca er voldsomt populært, selvom der samlet set ikke er alverden at spare i forhold til at bestille en rejse på syv dage

Nikolaj Johnsen, talsmand hos rejseselskabet TUI

Søgninger på rejser, der varer under fem dage, er således steget med 6 procent hos Momondo. I højsæsonen for storbyrejser – september og oktober – blev der søgt 9 og 10 procent mere på de korte rejser i forhold til året før, viser tallene.

- Danskerne rejser mere, og den eneste grund til, at vi kan det, er, at vi tager på kortere ferier. Danskerne er blevet eksperter i at udnytte, at man lige kan tage af sted henover weekenden, siger Nikolaj Johnsen, der er talsmand for rejseselskabet TUI.

Feriedage afgørende for flere kortere ferier

Han peger på, at det blandt andet er de rekordbillige flybilletter, der tillader flere flyrejser end tidligere.

For andre er det antallet af feriedage, der er afgørende for, at de korte rejser er i vækst, mener han.

- Fire dage på Kreta eller Mallorca er voldsomt populært, selvom der samlet set ikke er alverden at spare i forhold til at bestille en rejse på syv dage. Det fortæller os, at folk kun har mulighed for at tage afsted i fire dage. Den nye tendens handler derfor rigtig meget om, at folk økonomiserer med deres feriedage, siger Nikolaj Johnsen og peger på, at udviklingen også betyder, at ikke kun storbyferierne er populære over få dage, men også stranddestinationer vinder frem, selvom folk kun rejser i få dage.

Danskerne rejser mere, og den eneste grund til, at vi kan det, er, at vi tager på kortere ferier

Nikolaj Johnsen, talsmand hos rejseselskabet TUI

Strandferier på fire dage

En tendens, der bekræftes af tallene hos Momondo, der viser, at seks af de tyve mest populære destinationer for korte rejser under fem dage, kan betegnes som stranddestinationer som for eksempel Malaga, Mallorca og Nice.

- Det er en tendens, at danskerne på de korte feriesøgninger også vælger stranddestinationer og ikke kun storby, siger talsmand hos Momondo Lasse Skole Hansen.