Det bliver billigere at være bilejer i 2017

Lavere priser på både brændstof, bilforsikringer samt lavere afgifter gør det billigere at have en bil til næste år.

Billigere benzin og diesel. Billigere bilforsikringer og lavere registreringsafgifter. Bilejerne har udsigt til et billigere år end det, der er ved at være ovre.

I gennemsnit bliver det 1,6 procent at have en bil i 2017 i forhold til i år, viser beregninger, FDM har lavet.

- Der er besparelser hele vejen rundt for bilejerne. Ikke mindst i forhold til prisen på brændstof, som samlet gør det en smule billigere at være bilejer det kommende år, siger forbrugerøkonom hos FDM Allan Skytte Christensen, der står bag beregningerne.

Skatteråd: Her er prisen for benzin i 2017

Ifølge Skatterådet vil listeprisen på en liter benzin i 2017 være 11,49 kroner. Det er 76 øre lavere end gennemsnittet i år og 1,75 kroner lavere end i 2015.

En gennemsnitsbilist, der kører 18.000 kilometer om året i en bil, der kører 15 kilimeter per liter sparer 76 kroner om måneden til næste år sammenlignet med priserne i år. Den årlige besparelse på brændstof lyder dermed på 912 kroner i løbet af hele 2017.

Udover priserne på brændstof viser tal fra FDM og Danmarks Statistik, at også faldende priser på bilforsikringer bidrager til, at det bliver billigere at have bil.

- Bilforsikringerne rykker helt vildt i bilbudgettet, og der er en tendens til, at priserne er faldet de seneste år. Bilforsikringer har altid været en guldgrube, og overskudsraterne har været større end på andre forsikringer, så der er masser af plads til, at forsikringsselskaberne kan konkurrere på priserne, siger Allan Skytte Christensen og peger på, at en elitebilist i gennemsnit kan spare 2000 kroner om året ved at finde den billigste bilforsikring.

Topdanmark: Derfor falder priserne på bilforsikringer

Hos Topdanmark peger man også på intensiveret konkurrence som årsagen til de lavere priser på bilforsikringer.

- Der er flere, der sammenligner priser på de forskellige sammenligningsportaler på nettet. Og vigtigst af alt, så er der mange forsikringsselskaber, der ringer til kunderne med gode tilbud. To tredjedele af de kunder, vi mister, mister vi, fordi vores kunder er blevet ringet op med et godt tilbud af et andet forsikringsselskab, siger kommunikationsdirektør hos Topdanmark Steffen Heegaard til TV 2.

Topdanmark oplyser, at priserne på bilforsikringer hos dem er faldet 3 procent i de første tre kvartaler af 2016.

Mere bil for pengene

Desuden er registreringsafgiften faldet igen i år. Det betyder, at man sparer op til 10.000 kroner på biler, der koster mere end 150.000 kroner. Biler til under 150.000 kroner, bliver ikke billigere.

- De to seneste års afgiftsnedsættelser betyder, at man får mere bil for pengene. Ikke mindst, hvis man er i markedet for en mindre familiebil i mellemklassen, siger Allan Skytte Christensen og peger på, at ejerne af de små biler formentlig kommer til at betale en pris for dette.

- Det giver ejerne af de helt små mikrobiler lidt mindre grund til at smile. Der er nemlig allerede i dag et forholdsvis stort værditab på mikrobiler, og med den seneste sænkning kommer de under yderligere pres. Bilerne er ikke faldet i afgift, men er i konkurrence med mellemklassebiler på brugtvognsmarkedet, som omvendt er blevet billigere i afgift ad to omgange, siger han.

Hvis du tanker
Oktan 95
Oktan 95Diesel
for 100 kroner, hvor meget tror du så er skatter og afgifter?

ProduktprisSkatter og afgifter
Træk i håndtaget for at give dit bud.Dit bud: 0 procent går til skatter og afgifter.
Se om du ramte rigtigt
Dit bud: procent
Det rigtige svar: procent går til skatter og afgifter.
Produktpris
Energiafgift
Moms
CO2-afgift
Oplysningerne stammer fra Energi- og Olieforums hjemmeside og er senest opdateret 9. marts 2016. Energi og olieforum er en brancheorganisation for primært olieselskaber og tankstationer.
Se fordelingen (5)

På grund af de lavere priser på brændstof har skatterådet sat befordringsfradrag og kørselsgodtgørelse ned i 2017. Mens der er penge at spare på brændstof, bliver der derfor knap så meget at spare på skatten, når du kører til og fra arbejde.