Fik vurderet skitse i TV 2-program: - Den bedste investering, vi nogensinde har lavet

TV-seer fik sig en gevaldig overraskelse, da hans olieskitse af maleren Vilhelm Hammershøi blev vurderet i Auktionshuset Live.

Nok står kunstneren bag maleriet bag de mest efterspurgte malerier i Danmark. Alligevel kom det bag på TV 2-seeren Marc, da hans olieskitse malet af Vilhelm Hammershøi blev vurderet til at være mange penge værd i udsendelsen Auktionshuset Live på TV 2 FRI.

Seeren Marc havde sendt et foto af sit maleri ind til Auktionshuset Live, hvor TV 2-seerne får vurderet deres egne ting i en direkte udsendelse. Og det var altså her, han seeren Marc fik en behagelig overraskelse.

- Jeg vil vurdere, at man på en auktion skal vurdere sådan et billede til mellem 200.000 og 300.000 kroner, lød det fra David Utzon-Frank, der var en af udsendelsens to vurderingseksperter fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

TV 2-seer: Det er super dejligt

Den melding blev modtaget særdeles positivt hos seeren Marc, da TV 2 ringede ham op umiddelbart efter udsendelsen.

- Det er virkelig fedt. Det er super dejligt, siger Marc, der fortæller, at maleriet hænger hos hans forældre, og at han købte det sammen med dem for 35.000 kroner i slutningen af 90’erne.

- Så man må sige, det har været en god investering. Det er lækkert. Det er nok den bedste investering, vi nogensinde har lavet, siger han.

- Det er en sjov ting at have

Alligevel har han og forældrene ikke umiddelbart nogen interesse i at sælge olieskitsen lige med det samme.

- Det er en sjov ting at have ’et Hammershøj’ uden at man har givet mange, mange millioner kroner for det. Jeg tror ikke, det er noget, vi sætter til salg lige foreløbig, siger Marc, der ønsker at være anonym.

Selve kunstværket er en olieskitse til et maleri, der hænger på kunstmuseet Ordrupgaard nord for København.

Ekspert: Den dyreste maler vi har herhjemme

Olieskitsen og maleriet forestiller Vilhelm Hammershøis bror Svend Hammershøi, der ligeledes var maler.

- Det er en rigtig, rigtig fin lille skitse af et af vores allerstørste navne inden for 1800-tals og tidlig 1900-tals malerkunst, Vilhelm Hammershøi, lød det fra vurderingsekspert David Utzon-Frank, der uddybede:

- Hammershøi er nok den allerdyreste maler, vi har herhjemme. Det er et portræt, der er knap så efterspurgt, men det er stadig et meget, meget fint billede. Og et vigtigt billede i den danske kunsthistorie, sagde David Utzon-Frank om motivet.

Her kan du se alle vurderingerne fra tirsdag aftens udgave af Auktionshuset Live.

Flere vurderinger landede over 200.000 kroner, da eksperterne vurderede seernes egne ting.