Hans troede selv, at maleriet var 500.000 kroner værd - men så fik han besøg

Hans Rydeng troede, at han havde gjort et kup, men maleriet, han mente, var en mindre formue værd, viste sig at være mindre værd. Men håbet lever.

Det er ikke altid, at kunderne bliver henrykte, når eksperterne hos auktionshuset Bruun Rasmussen rykker ud for at vurdere ting.

Det kan Hans Rydeng, der er kunsthandler, skrive under på.

I TV 2-programmet 'Auktionshuset' fik han vurderet en række billeder, han gerne ville sælge.

Ét af malerierne havde han en særlig stor forventning til - et værk, der muligvis var lavet af den kendte guldaldermaler Martinus Rørbye.

- Hvis det er Rørbye, så snakker vi en pris omkring 500.000 danske kroner, lød det dengang fra Hans Rydeng.

Se med her: Tirsdag den 29. november klokken 20.40 - når eksperterne vurderer dine ting på www.tv2.dk og TV 2 Fri:

Købte maleriet ved et uheld

Maleriet havde Hans Rydeng købt sammen med en masse andre malerier - for rammernes skyld.

Så det var helt utilsigtet, at han endte med et maleri, der potentielt kunne være en formue værd, fortæller kunsthandleren, der har en butik i Aarhus.

Martinus Rørbye

Martinus Rørbye, 1803-1848. Var en dansk maler. Han var oprindeligt født i Drammen i Norge, men fra 1814/15 boede han i København, hvor han gik på Kunstakademiet.

Martinus Rørbye er en af Danmarks mest kendte guldalderkunstmalere. Han er særligt kendt for sine landskaber og arkitekturmalerier.

Kilde: Den store danske, Gyldendal

Derfor var det også med en vis spænding, at det blev vist frem til Bruun Rasmussens vurderings- og salgsdirektør, Kasper Nielsen.

Det var spændende til det sidste - men desværre gik det ikke, som kunsthandleren havde håbet. I programmet måtte Kasper Nielsen, give den ærgerlige besked:

Maleriet er ikke lavet af Martinus Rørbye.

I dag er det nogle måneder siden, at maleriet blev vurderet, og kunsthandleren har fået et nyt håb.

Det kan være over 100.000 værd alligevel

Hans Rydeng har igen sat næsen op efter, at maleriet kan være en pæn portion penge værd.

- Som Kasper Nielsen sagde, så er det et godt billede, og det måske være, at det er en af de tyske guldaldermalere, der har malet det, siger han til TV 2.

I øjeblikket er maleriet ved at blive restaureret, og dukker der en signatur frem - sat af eksempelvis den tyske kunstner Caspar David Friedrich - kan maleriet sagtens være et par hundredetusinde kroner værd, vurderer Hans Rydeng.

Det håber han.

Så meget fik Hans for sine billeder

De andre malerier, han satte på auktion hos Bruun Rasmussen, var ikke i nærheden af at indbringe det, som et Rørbye-maleri er værd.

Ét af dem er stadig ikke kommet under hammeren.

Maleriet af Svavar Gudnason, som Kasper Nielsen vurderede i programmet, befinder sig i øjeblikket i Reykjavík i Island, hvor eksperter skal bekræfte dets ægthed, inden det kan komme under hammeren. 

Her kan du se, hvad de fem malerier, der vises i programmet, blev solgt for:

SE MED TIRSDAG DEN 29. NOVEMBER KLOKKEN 20.40, NÅR TV 2 VURDERER SEERNES GENSTANDE PÅ TV2.DK OG TV 2 FRI. SEND DINE BILLEDER IND PÅ AUKTION@TV2.DK OG FÅ DINE TING VURDERET: