Penge

Black Friday: Sådan finder du de bedste tilbud – og undgår de dårlige

Det er alles kamp mod alle, når Black Friday starter med gode tilbud natten til fredag. Her kan du se, hvordan du undgår tilbudsfælderne.

Op til både 70 og 80 procent rabat. Sådan lyder tilbuddene ofte på Black Friday. Men der er masser ting, du skal tage dig i agt for på Black Friday.

I videoen herover kan du se, hvordan du danner dig et overblik, og hvordan du finder de bedste tilbud. Samtidig skal du undgå at hoppe i butikkernes fælder, for det er langt fra alle tilbud, der er så gode som de giver sig ud for.

Herunder får du 15 gode råd til, hvordan du står tilbage som en vinder efter Black Friday.

1: Find tilbuddene på nettet

Danmark er Black Friday stadig størst på nettet, og det er i net-butikkerne, flest har chance for at finde de store rabatter på op til både 70 og 80 procent.

2: Vær på pletten

Går du efter de allerbedste tilbud, så skal du være på pletten, så snart enten den fysiske butik eller net-butikken åbner op for de gode tilbud. Er der tale om giga-rabatter, kan der hurtigt være udsolgt. Undersøg derfor på forhånd, hvornår den butik, du vil handle i, åbner op for gigant-rabatterne og vær klar!

3: Sådan får du overblik over butikker og tilbud

Der er rigtig mange tilbud, og rigtig mange butikker, der bombarderer dig med tilbud på Black Friday, så det kan være svært at holde overblikket. Flere sider på nettet forsøger heldigvis at hjælpe dig med at holde overblikket. Pricerunner.dk samt Flatpanels.dk kan være gode sider at holde sig opdateret på.

4: Fokuser på prisen

Rabatter på 50 eller 70 procent lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det også nogen gange. Selvom den konkrete butik muligvis har sat en vare ned med 50 procent, så kan det sagtens være, at der er andre butikker, der altid kører med den samme vare til den lave pris. Når du handler på Black Friday er det derfor en god ide at du sammenligner priser i stedet for at fokusere på rabatterne.

5: Research på priserne, inden du går i gang

Mange af de gode tilbud på Black Friday, bliver først offentliggjort, når butikkerne åbner – såvel i de fysiske butikker som i net-butikkerne. Derfor er det en rigtig god ide, at du kender prisniveauet på de varer, du er ude efter at købe på tilbud til Black Friday. Det gør det lettere lynhurtigt at vurdere, om der reelt er tale om et godt tilbud.

6: Bestem dig for, hvilke varer du går efter

Inden ’Black Friday’ bliver skudt i gang er det en god ide, at du er helt skarp på, hvilke produkter, du går efter til spotpriser. Det sikrer dig, at du bruger tiden på at anskaffe dig netop de produkter, du er mest interesseret i. Når du ved, hvilke produkter, du går efter sikrer du dig også, at du ikke kommer til at bruge penge på noget, du i virkeligheden ikke har brug for, bare fordi det var billigt.

7: Kø-tilbud kan ofte ikke betale sig

Det skal virkelig være et godt tilbud, før det kan betale sig at gå ud og ligge i kø til en fysisk butik. Hvis rabatten 'bare' lyder på 20 eller 30 procent, kan du ofte finde et lige så billigt tilbud ved at sidde hjemme og bestille de gode tilbud ved computeren.

8: Drop tillægsforsikringer

Køber du et elektronisk apparat på Black Friday, bliver du ofte tilbudt at købe en forsikring til apparatet oven i. Det skal du dog ikke gøre. Forsikringerne er generelt alt for dyre i forhold til produktets pris. Forsikringerne er derfor overordnet en dårlig forretning. Når sælgeren i butikken gerne vil sælge forsikringen, så skyldes det ofte, at netop sælgeren får en provision ved at sælge dig den.

9: Undersøg om du kan bytte

Selvom det går stærkt til Black Friday, så husk at undersøge, om du kan bytte dine varer.

10: Reklamationsret

Husk, at uanset om du køber ekstremt billigt eller ej, så har du stadig to års reklamationsret på dine produkter. Gem kvitteringen!

11: Pas på folk med forkerte hensigter

Køber du ind i de fysiske butikker, vil du komme ud blandt mange mennesker på samme tid. Mange mennesker på samme tid tiltrækker også folk med de forkerte hensigter. Når du betaler med betalingskort i en fysisk butik, så skal du derfor huske at beskytte din pinkode.

12: Spot fupsiderne på nettet med sprogfejl

Handler du på nettet, er der også risiko for, at du lander på en såkaldt fupside, der bare vil narre penge fra dig uden at du nogensinde ser dine produkter. For at aflure disse sider er det en god ide at kigge efter, om der er sprogfejl. Svindelsiderne er ofte lavet i udlandet, og sproget er derfor tit på dårligt dansk.

13: Pas på mystiske priser

En anden måde, du kan aflure, om der er tale om en svindelside er, at der kan være meget mystiske priser på produkterne. I stedet for priser som 299 kroner, kan prisen lyde på 267,63 kroner. Det er ofte et tegn på, at en computer automatisk har omregnet til danske priser fra en anden valuta.

14: Tjek virksomhedens adresse og CVR-nummer

I en traditionel dansk netbutik kan du både finde virksomhedens adresse samt virksomhedens CVR-nummer. Kan du ikke finde disse lovpligtige oplysninger, kan det være tegn på svindel. Selv CVR-numre bliver dog misbrugt. Den eneste måde, du kan være helt sikker, er derfor ved at tjekke virksomheden på www.cvr.dk.

15: Betal kun med kort

Når du handler på nettet er det vigtigt, at du kun bruger betalingsmuligheder som du kender i forvejen. Du skal under alle omstændigheder kun betale med betalingskort, da det giver dig en række rettigheder, hvis du bliver snydt.