Sønnen og datteren reddede Jespers hus - nu mangler han kun én ting

I 11. time undgik Jesper Formann, at hans hus gik på tvangsauktion. Jesper fik hjælp af sin søn og datter - nu mangler han kun et job.

For 1,5 år siden var Jesper Formann en presset mand.

Hans hjem gennem de seneste 25 år var 48 timer fra at gå på tvangsauktion. Flyttekasserne stod klar - Jesper kunne slet ikke se en vej ud af den håbløse situation, han var havnet i.

I TV 2-programmet 'Danskere på tvang' fik han dog kastet en livline i 11. time, og i dag er situationen en helt anden.

Det fortæller han til TV 2, der har genbesøgt den 54-årige familiefar, der har en god og en dårlig nyhed at fortælle.

Det lykkedes for TV 2's gældsrådgiver, Annette Wisborg, at lave en aftale med banken og realkreditforeningen, og Jespers børn, Trine og Asger, var med til at hjælpe ham økonomisk, så han kunne blive boende.

Se hele interviewet med Jesper Formann øverst i artiklen

I dag er det næsten halvanden måned siden, at kameraerne slukkede.

Den dårlige nyhed

Der er stadig en del regninger, som Jesper Formann ikke kan betale, og der er stadig ikke råd til at sætte huset i stand - selvom det trænger til det.

Jeg kunne næsten ikke sove om natten.

Jesper Formann, 54 år

For Jesper Formann mangler stadig én ting, før det sidste kan falde på plads.

 - Der er sket det, at jeg stadig arbejder meget hårdt på at finde et arbejde. Jeg er frivillig projektleder hos Dansk Røde Kors, mens jeg får understøttelse.

- Lige nu er det sådan, at jeg kan blive boende i mit hus, så længe jeg overholder de ting, der er aftalt med banken og realkreditforeningen - og jeg har lige nu råd til at betale de vigtigste regninger, selvom jeg ikke er i job, fortæller han.

Lige nu kan Jesper Formann overleve på den kontanthjælpsydelse, han får udbetalt, men det er ikke en holdbar løsning.

For han kan stadig ikke betale alle sine regninger, og der er ikke råd til ret ret meget, lyder det.

Jeg skal være farfar

Jesper Formann, 54 år

Siden optagelserne sluttede, har Jesper Formann været en tur i fogedretten på grund af to regninger - en gammel parkeringsbøde og en tandlægeregning - han ikke kunne betale.

- Jeg tilbød dem, at de kunne få 50 kroner per måned. For jeg har ikke pengene - ikke før, jeg får et job. Så de har taget udlæg i huset.

- Men når jeg får et job, kan jeg få råd til at betale alle mine regninger - også dem, der er "mindre vigtige", siger Jesper Formann.

Det er alt sammen en del af den plan, han har lagt sammen med gældsrådgiver Annette Wisborg - men det er kun en 'plan B', forklarer han. Plan A er, at han finder et job hurtigst muligt, lyder det.

Den gode nyhed

Selvom det endnu ikke er lykkedes at finde et job, ser fremtiden lys ud for Jesper Formann.

Inden han fik hjælp af Annette Wisborg, kunne han næsten ikke tænke på andet, end de problemer, han var omgivet af, fortæller han.

- Jeg kunne næsten ikke sove om natten, fordi jeg hele tiden lå og tænkte på, om jeg kunne betale – og hvad jeg skulle gøre.

- I dag er der ro i sjælen på en helt anden måde, end der var for et år siden. For det hele var kaotisk, siger Jesper Formann, som også kan berette om en god nyhed.

Skal være farfar

For ikke så længe siden fik han en rigtig god nyhed af sin søn, Asger.

- Jeg skal være farfar, fortæller Jesper Formann med et smil.

Det har givet ham endnu mere lyst til at få rettet op på det liv, der begyndte at kuldsejle for snart seks år siden, da ægteskabet gik i stykker.

- Jeg vil gerne være en god rollemodel. Jeg vil gerne kunne stille mig op og sige: "Se, hvad jeg kan", siger Jesper Formann.

Gælden er stadig et problem for ham.

Den har stavnsbundet familiefaren til boligen, der ligger på Fyn, da han skylder mere i huset end det, det er værd.

- Jeg skylder 850.000 kroner i huset, fordi jeg skulle købe konen ud, og en ejendomsmægler har vurderet, at det er 700.000 kroner værd. Og hvis vi tæller kassekredit og studiegæld med, så har jeg en gæld på cirka en million kroner - så der går lidt tid, inden jeg bliver gældfri, siger Jesper Formann.

Han tror på, at det nok skal lykkes.

- Om et år har jeg et rigtig godt arbejde, slutter Jesper Formann.