Auktionshuset

Troede hun havde maleri til 100.000 kroner: Dit maleri er falsk

TV-seeren Line indkasserede en enormt skuffende besked på live tv, da kunsteksperterne i Auktionshuset Live vurderede hendes maleri.

Seeren Line havde valgt at sende et billede ind af det, hun mente var et maleri af den danske skagensmaler Laurits Tuxen.

- En ting er i hvert fald helt sikkert, det er ikke Lauritz Tuxen, der har lavet det her billede. Vi har at gøre med noget, der koster forsvindende lidt, lød den hårde dom fra vurderingsekspert Kasper Nielsen, der i tv-indslaget øverst vurderer rammen til at være mere værd end selve maleriet.

- Det er en flot ramme. Den kan man så vælge at sætte et spejlglas i, sagde han, der vurderer, at billedet blandt andet på grund af den flotte ramme muligvis kan indbringe mellem 1000 og 2000 kroner.

Ægte version kan indbringe op mod 150.000 kr

Havde billedet været ægte ville man dog kunne opnå en pris på mellem 75.000 og 100.000 kroner, lød det.

Når eksperten var så sikker på, at maleriet er falsk skyldes, det dets kunstneriske niveau.

- Jeg tager udgangspunkt i det, han plejer at lave. Det niveau, han plejer at lave dem på, siger Kasper Nielsen og peger på, at også signaturen gør, at han ikke er i tvivl om, at det ikke er et ægte Laurits Tuxen-maleri. Billedet ligner ganske enkelt ikke Laurits Tuxens ’streg’, pointerede kunsteksperten.

Mange tager fejl: Tror de ejer noget værdifuldt

At danskerne tror, de ejer noget af stor værdi, uden at de reelt gør det er langt fra sjældent, fortæller kunsteksperterne. Dagligt kommer der folk ind, der mener, de har kunstværker, der er mange penge værd.

- Hvis et maleri som dette bliver forsøgt solgt som Tuxen, så er det enten af nogen, der ikke har så meget forstand på det, eller nogen, der er i ond tro, siger Kasper Nielsen og tilføjer hurtigt:

- Dermed ikke en hilsen til ejeren, som jo nu helt sikkert er vældig ked af det og skuffet. Og det er vi selvfølgelig også kede af. Men det er jo også en del af det, vi laver, at vi engang i mellem må skuffe folk, og fortælle dem, at det de troede, tingene er værd, det er det ikke værd.

Herunder kan du se hele udsenelsen Auktionshuset Live fra 15. november.

Et maleri blev vurderet til at være falsk, et andet til at være op mod 200.000 kroner værd. Se alle vurderingerne i Auktionshuset Live lige her.