Kameraerne blev slukket for tre måneder siden - sådan har Charlotte det i dag

Charlotte Lyder købte for otte år siden en tøjbutik. Alt gik galt, og til sidst truede banken med at tage familiens hus, men hun slap med skrækken.

Hver dag går næsten ti danske familier på tvang. Børn og voksne tvinges ud af deres hjem og mennesker bliver gældsat for livet.

Charlotte Lyder er et af de mennesker, der har været meget tæt på at lide den skæbne.

For otte år siden gik hendes drøm - en tøjforretning i byen Humble, på Langeland - ned med et brag, og i årene efter væltede det ind med regninger, hun ikke kunne betale.

Charlotte forsøgte at skubbe problemerne fra sig, men til sidst var situationen så alvorlig, at den sidste bastion - familiens hus - var i fare for at gå på tvang.

I dag ser situationen helt anderledes ud.

Gennem det seneste år har familien fået økonomisk rådgivning af gældsekspert Annette Wisborg, og i TV 2-programmet 'Danskere på tvang' ser man, hvordan hun kæmper familiens sag.

I sidste ende lykkedes det for gældsrådgiveren at lave en aftale med alle kreditorerne, banken og Charlottes mor, som familien også skylder penge.

Danskere på tvang: Hver dag mister 10 familier deres hjem

Hver dag går næsten 10 danske familier på tvang. Børn og voksne tvinges ud af deres hjem og mennesker bliver gældsat for livet.

I TV 2-serien 'Danskere på tvang' møder vi seks forskellige familier, der er truet af tvangsauktion. Gennem et år følger vi dem i kampen for at undgå at miste deres hjem. Vi er med, når der kæmpes for at undgå en ydmygende tvangsauktion og personlig konkurs. Og vi deler familiernes sejre og nederlag.

Se programmet på mandag klokken 20.00 eller på TV 2 Play

Jespers barndomshjem er reddet

Det er nu tre måneder siden, at kameraerne slukkede, og det ser det ud til, at planen, der er lagt, holder.

- Ja for søren. Helt sikkert. Vi betaler omkring 3.800 kroner til banken og 700 kroner til min mor. Det skal vi gøre de næste 12 år, og så er det dét, siger Charlotte til TV 2.

Familiens undgik den frygtede tvangsauktion - takket være de aftaler, som Annette Wisborg indgik med kreditorerne, lyder det.

- Det betyder utroligt meget for os begge to, at vi kan få lov til at blive boende - især for Jesper, for han har jo boet her siden, han var 13 år. Man kan godt sige, at det var hans ungdomshjem. Når det er sagt, så er det vigtigste familien - hvis det var prisen, at vi skulle flytte, så var vi parate til det, fortæller Charlotte Lyder.

Selvom familien er godt på vej mod målet, så har det ikke været en nem rejse.

Der er ikke nogen tvivl om, at jeg vil ringe dem alle op igen og betale det, vi skylder, hvis vi en dag vinder i lotto

Charlotte Lyder

- Jeg er ikke sikker på, at vi havde været en familie i dag, hvis vi ikke havde fået hjælp. For der var ikke kræfter til mere. Det hele var brugt op, siger Charlotte Lyder.

Gælden, der havde nået næste to millioner kroner, er nu reduceret til omkring 600.000 kroner. Det er et resultat af de forhandlinger, som Annette Wisborg og Charlotte Lyder har haft med familiens kreditorer.

Heller ikke det har været nemt.

Hendes mor får nok aldrig sine penge

Charlotte havde lånt omkring 500.000 kroner af sin mor. Hun kun får kun de 100.000 kroner tilbage.

- Mange af dem, vi har skyldt penge, er firmaer, jeg har handlet med, og som har været loyale, så det har sgu ikke været sjovt at ringe og byde dem en meget lille procentdel af det, de havde til gode.

De fleste har dog taget det pænt - også Charlottes mor.

- Hun er mest interesseret i, at det går os godt. Hun er ikke interesseret i at få flere penge fra os, men der er ikke nogen tvivl om, at jeg vil ringe dem alle op igen og betale det, vi skylder, hvis vi en dag vinder i lotto, siger Charlotte Lyder.

Der ligger dog ikke i kortene, at det kommer til at ske.

Charlotte kører stadig forbi butikken

Lige nu er Charlotte på barsel. Manden, Jesper, er i arbejde - han er ved at trappe ud af den medicin, som han tager for den depression, han røg ind i, da økonomien braste sammen.

Det lysner dog.

- Den største forskel - for mig personligt - er, at jeg har fundet en ro i at kunne være i mit hjem. Førhen var det ikke et rart sted at være, for der var så mange problemer, lyder det fra Charlotte Lyder.

Selve butikken er for længst væk - men bygningen, hvor Charlottes drøm brast, står der stadig.

- Jeg kører forbi den engang imellem. Hende, der købte butikken af mig, har fået den lejet ud, så nu er den åben igen. Det er dejligt. Det kan jeg nyde. Det var værre, da lokalerne stod tomme. Nu er det som om, det er et nyt kapitel for os alle, slutter hun.