Penge

Ny tendens rammer Danmark: Antallet af kæmpebiler boomer

Tendensen ruller henover hele Europa, og netop nu rammer den Danmark. Antallet af solgte biler i SUV-segmentet boomer.

Salget af danske biler er på vej mod ny rekord. En rekord, der især er trukket af mange solgte minibiler.

Sideløbende med den tendens triller flere og flere af de helt store biler også ud fra de danske bilforhandlere. Kæmpebiler i det såkaldte SUV-segment. Det viser nye tal, De Danske Bilimportører har trukket for TV 2.

- Det er en generel tendens i hele Europa, og der er også vækst i antallet af den type biler i Danmark, siger direktør hos De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen til TV 2.

FDM: De nye modeller er skarpt prissat

Til og med oktober i år udgør kæmpebilerne 11,1 procent af det samlede bilsalg mod 7,8 procent i samme periode i 2015. Det betyder, at der allerede er solgt 20.600 biler i SUV-segmentet til og med oktober.

- Det er ikke nødvendigvis sådan, at danskerne har fået et større behov for at køre offroad. Men vi har set flere modeller i segmentet som både har været prissat skarpt, og som er mindst lige så rummelige som almindelige familiebiler. Derfor har salget været i vækst, siger Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom hos FDM.

Dine Finanser

 • Dine Finanser er TV 2s privatøkonomiske magasin
 • I programmet giver vi råd om, hvordan du får flere penge i din private økonomi
 • Vært og redaktør på programmet er Christian Kjær
 • Siden 2008 har Christian Kjær arbejdet med penge- og finansjournalistik på TV 2. Inden da har han skrevet for Morgenavisen Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende.

Traditionelt har biler i det såkaldte SUV-segment været med firhjulstræk, og beregnet til at køre i terræn. Det er dog ikke tilfældet med de fleste af de nye modeller. Dem, der bliver solgt i Danmark har for eksempel sjældent firhjulstræk.

- De biler, der bliver solgt i segmentet nu, er en mellemting mellem en traditionel femdørs-bil og så de terrængående biler. De har udstrålingen fra SUV’erne uden at have terrænegenskaberne, siger direktør hos De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.

Appellerer til sporty typer

Han peger på, at bilerne, som han kalder ’cross overs’, appellerer til den sporty, aktive familie. Desuden kan en del ældre bilister godt lide bilerne, fordi de er højere at sætte sig ind i.

Det er en generel tendens i hele Europa, og der er også vækst i antallet af den type biler i Danmark

Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører

- Man sætter sig ind i de her biler, ikke ned i dem. Man sidder ret op i stedet for at sidde tilbagelænet, og så har man typisk et godt udsyn i dem, siger Gunni Mikkelsen og peger på, at de er rummelige ligesom de klassiske familiebiler.

Vær' med fra 150.000 kroner

Når bilerne udgør en større andel af det samlede bilsalg, skyldes det også, at bilerne bliver solgt til priser, der ligger i prisniveauet som også familiebiler, bliver solgt til, mener han.

Vi har set flere modeller i segmentet som både har været prissat skarpt, og som er mindst lige så rummelige som almindelige familiebiler. Derfor har salget været i vækst

Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom hos FDM

De fleste nye modeller i SUV-segmentet, de såkaldte ’Cross Overs’, ligger i prisniveauer fra 200.000 til 250.000 kroner, mens en af de mindste modeller i segmentet – Renault Capture – kan erhverves for 150.000 kroner.

Herunder kan du se, de fem mest solgte biler i SUV-segmentet i 2016.

De 5 mest solgte cross overs i Danmark i år

 1. Nissan Qashqai

  Med 3.438 solgte modeller er Nissan Qashqai den mest populære bil i SUV-segmentet i år.

 2. Suzuki Vitari

  1.934 styks af Suzukis cross over Vitari er trillet ud fra de danske bilforhandlere fra 1. januar i år til og med 31. oktober.

 3. Renault Kadjar

  Den tredjemest solgte bil i SUV-segmentet i Danmark er Renault Kanjar. Der er solgt 1.690 modeller af Kadjarmodellen fra 1. januar til og med 31. oktober.

 4. Mitsubishi ASX

  1.195 gange har de danske bilforhandlere langet en Mitsubishi ASX over disken siden 1. januar.

 5. Mazda CX-3

  Maxda CX-3 klemmer sig akkurat ind i top 5 over de mest solgte biler i SUV-segmentet i år.