Donald Trump

Godt nyt til danske boligejere efter Trump-sejr

Chokeffekten udebliver for danske boligrenter. Til gengæld er rentefesten forlænget i Danmark, spår økonom.

Mange økonomer havde spået lavere renter, hvis Donald Trump vandt præsidentvalget i USA. Nu har han vundet, men de danske boligrenter rokker sig ikke ud af stedet.

Vi kan formentlig regne med, at der går længere tid, inden de lange boligrenter begynder at stige i Danmark

Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea

Til gengæld kan vi nu forvente, at renterne holder sig lave i længere tid, mener boligøkonom.

- Vi kan formentlig regne med, at der går længere tid, inden de lange boligrenter begynder at stige i Danmark. De forbliver sandsynligvis lave i længere tid end ellers. Markedet havde ventet, at den amerikanske centralbank ville hæve renten i december, men det er der færre, der tror på nu, siger Lise Nytoft Bergmann.

Nordeas renteprognose lød før valget på at de lange renter ville have en svag pil op i de kommende to år.

- Hævningen på den pil vil formentlig blive endnu svagere nu, siger Lise Nytoft Bergmann, der understreger, at de lange danske boligrenter er under stærk indflydelse fra renterne i den amerikanske centralbank.

Økonom: Godt nyt for bevarelse af danske job

Når renterne ikke flytter sig trods sejren til Donald Trump, er det godt nyt for boligejerne som helhed, mener boligøkonomen.

- På den helt korte bane kunne det selvfølgelig være rart for boligejerne at få lavere renter. Men det er en god nyhed, at vi ikke står i en situation, hvor rentemarkedet reagerer voldsomt nervøst på valget af Donald Trump. Det betyder, at investorerne ikke forventer, at væksten falder, siger Lise Nytoft Bergmann til TV 2 og uddyber:

Det er en god nyhed, at vi ikke står i en situation, hvor rentemarkedet reagerer voldsomt nervøst på valget af Donald Trump

Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea

- Det vigtigste – også for de danske boligejere – er, at vi ikke får et stort chok, der kan sætte væksten, og dermed danske arbejdspladser i fare, siger Lise Nytoft Bergmann, der havde ventet, at renterne ville være faldet.

Helt normalt åbning af markedet

Det er de imidlertid ikke, selvom Donald Trump har holdt sin sejrstale. Det 30-årige fastforrentede boliglån til 2 procent er kun faldet med 0,2 kurspoint fra 97,8 til 97,6.

- Og det er en helt almindelig åbning af markedet, siger boligøkonomen og peger på, at de variabelt forrentede lån ikke har rørt sig ud af stedet efter at Donald Trump har sejret.

Skal du købe flere aktier efter Donald Trumps sejr, eller skal du have færre? Hør økonoms bud på det her.
Det bliver en anelse billigere at tanke benzin, og det bliver i hvert fald ikke dyrere, mener økonom.