Skift bank – og spar op til 25.000 kroner om året

Der er penge at spare for alle, der skifter bank, viser ny undersøgelse.

Er du boligejer og skifter bank, kan du typisk spare helt op til 25.000 kroner, hvis du skifter fra en af de dyreste til en af de billigste banker.

Den gode nyhed er desuden, at der er penge at spare for alle ved at skifte bank. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk. De, der kan spare færrest penge kan spare et par tusinde kroner.

- Meget tyder på, at konkurrencen stadig ikke er optimal, og at bankerne ikke presser hinanden tilstrækkeligt til at holde priserne nede. Derfor er forbrugerne nødt til at tage teten, træde i karakter og forhandle med deres bank eller skifte til et bedre tilbud. Men det handler ikke kun om kroner og ører, siger seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen.

Det er derfor misforstået loyalitet ikke at presse bankerne på pris og service. Forbrugerne må gøre noget

Seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, Morten Bruun Pedersen

Her er den billigste bank

Den billigste af de banker som alle har adgang til, er Jyske Bank. Herefter følger Salling Bank, viser undersøgelsen. Billigst af alle banker er Lægernes Bank, men her skal man selvsagt være læge for at få adgang.

De sidste tre pladser, som er udtryk for de dyreste banker, indtages af Lån & Spar Bank, Danske Bank eller Totalbanken.

Meget tyder på, at konkurrencen stadig ikke er optimal, og at bankerne ikke presser hinanden tilstrækkeligt til at holde priserne nede

Seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, Morten Bruun Pedersen

- Det er vigtigt for forbrugeren og samfundet, at bankmarkedet fungerer. Det er derfor misforstået loyalitet ikke at presse bankerne på pris og service. Forbrugerne må gøre noget – andre gør det ikke og åbenbart slet ikke bankerne, siger Morten Bruun Pedersen.

Testen omfatter i alt 26 banker. Priserne er samlet på Pengepriser.dk, der er Forbrugerrådets Tænks og Finansrådets prisdatabase.