Penge

Vildt prishop på gamle armbåndsure

Nyt modefænomen sender prisen på klassiske armbåndsure i vejret.

Klassiske armbåndsure bliver solgt for tusindvis af kroner på auktion. Nogle er steget mellem 400 og 600 procent i pris, når man kigger på auktionspriserne.

- Prisudviklingen har været helt fantastisk. Den er doblet med flere hundrede procent i de seneste otte år, og fremadrettet ser jeg kun priserne gå opad, siger ur-specialist hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner Kristian Haagen til TV 2 og forklarer årsagen:

- For nogle år siden kom der en ny ’morfar-tendens’, hvor helt unge mænd begyndte at klæde sig i jakkesæt. De begyndte at se tv-serien ’Mad Men’, og begyndte at gå i de klassiske uniformer, hvor også uret var en del af det. Derfor blev morfars gamle ur interessant, og derfor er der nu rigtig mange unge mænd, der køber for eksempel Omega-ure på auktion.

​​Prisen firedoblet på fem år

De stigende priser har blandt andet ramt de klassiske ure fra Rolex. I tv-indslaget øverst kan du se et brugt Rolex GMT Master, der i øjeblikket bliver solgt for omkring 50-60.000 kroner på auktion. En auktionspris, der er omkring fire gange højere end tilsvarende ure blev solgt for for fire til fem år siden.

For nogle år siden kom der en ny ’morfar-tendens’, hvor helt unge mænd begyndte at klæde sig i jakkesæt. De begyndte at se tv-serien ’Mad Men’, og begyndte at gå i de klassiske uniformer, hvor også uret var en del af det

Kristian Haagen, ur-ekspert hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Har du ikke 50.000 kroner til at fuldføre ’morfar-looket’ er der heldigvis håb alligevel. De masseproducerede Omega-ure kan du nemlig få fingrene i for mellem 5.000 og 20.000 kroner.

Få dine ting vurderet på TV 2

Bruun Rasmussens eksperter stiller op til en online-auktion den 1. november.

Send billeder og en kort beskrivelse af dine genstande auktion@tv2.dk for at få dem vurderet.

Send tydelige billeder af genstanden taget fra forskellige vinkler og af detaljer. Vedhæft gerne en kort beskrivelse af genstandens detaljer og ophav. Angiv, hvor stor den er. 

Du giver tilladelse til, at Bruun Rasmussen kontakter dig direkte via e-mail med en vurdering. Et udvalg af de indsendte billeder og beskrivelser vil blive brugt i en online-vurdering på www.tv2.dk.

- Omega-urene er noget af det mest populære, vi overhovedet har på vores auktioner. Dem har vi på vores auktioner uge efter uge. Det skyldes, at der er blevet solgt rigtig mange af dem i 1960’erne, siger ur-eksperten.

Prisudviklingen har været helt fantastisk. Den er doblet med flere hundrede procent

Kristian Haagen, ur-ekspert hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner

'Morfar-ur' for 5.000 kroner

Vil du gerne have et ur, du kan komme af med igen til nogenlunde samme pris, som den pris du har givet for det, er Omega-urene desuden et godt bud.

- Det holder værdien rigtig, rigtig godt. Det er ikke steget så meget i pris, fordi der er så mange af dem. Men du får et fantastisk godt håndværk, og du kan være sikker på, det kan tikke i rigtig, rigtig mange år endnu, siger Kristian Haagen, der i tv-indslaget øverst viser et eksempel på et Omega-ur af 18 karat guld, der går for omkring 8-10.000 kroner på auktion i øjeblikket.

- Det er aldrig nogensinde en dårlig ide at købe et ur fra Rolex eller Omega i forhold til pris og kvalitet. Det er ligesom at købe en Audi. Du ved, du får kvalitet, siger Kristian Haagen.

I tv-indslaget herunder kan du ligeledes se Kristian Haagen fremvise et ur til en pris, der går for priser mellem en halv million og 700.000 kroner.

500.000 kroner. Mindst. Det er prisen for dette brugte armbåndsur, hvis det bliver solgt på auktion, vurderer ekspert i dette tv-indslag.