Penge

Benzinpriserne tager et hop - stiger igen tirsdag

Prisen på benzin stiger i disse dage, og det gør den igen tirsdag. Efter en pause vil den begynde at stige igen i 2017, spår olieanalytiker.

Benzinprisen stiger igen tirsdag. Inklusive prisstigningen tirsdag formiddag er en liter benzin blevet 30 øre dyrere siden torsdag.

Der vil formentlig blive lagt yderligere til prisen i løbet af ugen, spår olieanalytikere på baggrund af den aftale de olieproducerende lande i OPEC har lavet om at nedsætte produktionen af olie.

- Benzinprisen er på vej op i et nyt niveau. Udover de 30 øre prisen allerede er steget, kan der godt vente en stigning på yderligere 10 øre i denne uge, og prisen falder ikke tilbage igen. Resten af året vil prisen ligge på det nye niveau, siger økonom i investeringsbanken Nordnet, Per Hansen.

Økonomer: Flere prisstigninger på vej i denne uge

Hos Saxo Bank ligger olieanalytiker Ole Slot Hansen på samme linje.

- Der kan godt komme flere, lidt forsinkede prisstigninger i denne uge som følge af aftalen mellem OPEC-landene, siger han.

Efter de eventuelle forsinkede prisstigninger i de kommende dage, venter Ole Sloth Hansen dog ikke, at prisen stiger yderligere foreløbigt, - blandt andet fordi de olieproducerende lande endnu ikke har aftalt, hvilke af landende, der skal nedsætte produktionen af olie. Derfor kan der ifølge ham opstå usikkerhed om, hvorvidt aftalen bliver ført ud i livet.

Prisbunden er nået

Til gengæld mener han, vi har set bunden af olie- og benzinpriserne i denne omgang.

- Næsten uanset hvad der sker, så har vi set bunden af markedet, fordi OPEC-landene for første gang i otte år har været i stand til at aftale at sænke loftet for, hvor meget olie, der skal produceres, siger Ole Sloth Hansen.

Han mener ligesom Per Hansen, at danskerne kan tanke benzin til det nuværende, nye prisniveau et godt stykke tid endnu.

Olieekspert: Prisen kravler nordpå næste år

- Benzinprisen begynder først at kravle nord på, når vi nærmer os næste sommer og ind i efteråret næste år. Da vil der komme et behov for højere priser for at supportere øget investeringslyst og øget søgning efter ny olie, og det vil kræve en ny, højere pris, og den vil komme i midten af 2017 og fremefter, siger Ole Sloth Hansen.

Når vi kommer hen i 2018 forventer han, at danskerne igen skal til at betale mellem 11 og 11,50 kroner ved benzinstanderen for en liter 95 oktan som følge af en forventet oliepris mellem 60 og 70 dollars.

Hvis du tanker
Oktan 95
Oktan 95Diesel
for 100 kroner, hvor meget tror du så er skatter og afgifter?

ProduktprisSkatter og afgifter
Træk i håndtaget for at give dit bud.Dit bud: 0 procent går til skatter og afgifter.
Se om du ramte rigtigt
Dit bud: procent
Det rigtige svar: procent går til skatter og afgifter.
Produktpris
Energiafgift
Moms
CO2-afgift
Oplysningerne stammer fra Energi- og Olieforums hjemmeside og er senest opdateret 9. marts 2016. Energi og olieforum er en brancheorganisation for primært olieselskaber og tankstationer.
Se fordelingen (5)