Penge

Regeringen: Så meget ekstra får din familie i kroner og øre

Regeringens 2025-plan sender tusindvis af kroner ned i lommerne på almindelige familier, viser regeringens egne beregninger.

Et almindeligt såkaldt LO-par, der bor i lejebolig vil få 18.100 kroner ekstra til sig selv om året, hvis regeringen kommer igennem med 2025-planen.

Det viser regeringens egne beregninger.

Bor LO-parret i stedet i en ejerbolig, vil de årligt få 15.100 kroner mere at gøre godt med.

Et funktionærpar vil få et rådighedsbeløb, der er omkring 19.400 kroner højere.

Statsministeren: Lavere skat til lavtlønnede

Et ufaglært HK-par vil få 13.700 kroner ekstra, mens et pensionistpar vil få 3.200 kroner ekstra til sig selv.

- De laveste indkomster slipper 7 procent billigere i skat. Det er effekten af et nyt jobfradrag på 17.000 kroner som vi målretter til de lavest lønnede, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen på sit pressemøde i Statsministeriet, hvor han lige nu præsenterer regeringens 2025-plan.

- Men den største gevinst i jobreformen tilfalder den langstidsledige, der går fra ledig til job. Vi vil indføre en særlig jobpræmie, som udbetales over 18 måneder, hvis man flytter sig fra kontanthjælp eller dagpenge ind på arbejdsmarkedet. Den kan maksimalt udgøre 45.000 kroner. Og den kommer oven i det nye jobfradrag, siger statsministeren og peger på, at det vil give dem, der flytter sig ind på arbejdsmarkedet op til 34.000 kroner ekstra at bruge per år.

Regeringens beregninger er lavet på baggrund af Skatteministeriets såkaldte familietype-beregninger.

Her får du overblik over regeringens 2025-plan:

I videoen øverst kan du høre Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm fortælle om konsekvenserne, hvis regeringen kommer igennem med 2025-planen.