Penge

Nyt prishop tirsdag: Derfor stiger prisen på benzin så hurtigt

Prisen på en liter benzin er steget 40 øre siden 5. august. Prisen stabiliserer sig i de kommende måneder – men stiger i 2017.

Prisen på benzin hopper 8 øre længere op tirsdag. Prisstigningen er en af en lang række prisstigninger i august, der har sendt prisen på benzin op med 40 øre alene siden 5. august. Siden februar er prisen for en liter benzin steget 90 øre.

- Benzin er blevet dyrere, fordi prisen på råolie er steget med 25 procent i de seneste tre uger, siger olieanalytiker hos Saxo Bank Ole Sloth Hansen.

Priser på brændstof

  • De reelle standerpriser er typisk noget lavere end de officielle listepriser på grund af lokal priskonkurrence.
  • Finder du de billigste benzinstationer, kan du tanke benzin til en literpris, der ligger omkring 1,50 kroner lavere end de vejledende listepriser.
  • Hvordan du finder de billigste benzinprisgør, får du gode råd om i indslaget øverst.

Olieanalytiker: Det får prisen til at stige lige nu

Han peger på, at det er udmeldinger fra Saudi Arabien, der gør både olie og benzin dyrere lige nu.

i slutningen af året nærmer vi os nok toppen af det spænd, og så vil prisen på benzin stille og roligt stige i løbet af 2017

Ole Sloth Hansen, olieanalytiker

- For tre uger siden sagde sauderne, at det kan komme på tale, at lave en aftale mellem OPEC-landene som vil fastholde produktionen med henblik på at støtte prisen på olie. Indtil videre har de kun sagt det verbalt, og når det kommer til stykket er de ikke blevet enige endnu, siger Ole Sloth Hansen, der altså mener, det alene er udtalelserne, der har sendt olieprisen op.

Han peger desuden på, at oliespekulanter, der har satset på, at olieprisen skulle falde, har solgt markant ud af deres værdipapirer. En sådan tendens har ifølge Ole Sloth Hansen ligeledes været med til at sende prisen op på olie og benzin i de seneste tre uger.

Billigste brændstof benzin diesel fakta

  • Benzin er marginalt billigere om vinteren. For det første fordi efterspørgselen på benzin er størst om sommeren. For det andet, fordi producenterne kan putte mere buthan i benzinen om vinteren fremfor de dyrere komponenter som for eksempel olie.
  • I tv-indslaget øverst får du gode råd om, hvordan du finder den billigste benzin.

Olieanalytiker: Benzinpris stabiliserer sig - og så stiger den

Trods de hurtige prisstigninger i løbet af august, venter olieanalytikeren, at priserne på benzin stabiliserer sig på det nuværende niveau i de kommende måneder. Han venter således, at prisen for en liter 95 oktan vil ligge i niveauet 9,5 til 10,5 kroner.

- Og i slutningen af året nærmer vi os nok toppen af det spænd, og så vil prisen på benzin stille og roligt stige i løbet af 2017, spår han.

Diesel er ligeledes banket i vejret med 52 øre siden begyndelsen af august. Sidne februar er prisen for en liter diesel faldet 1,02 kroner.

I tv-indslaget øverst får du gode råd om, hvordan du finder den billigste benzin og diesel.