Penge

Forbrugerrådet: Teleselskaber plukker dig, når du ringer til udlandet

Det er enormt dyrt at ringe til et lokalt nummer i udlandet fra et dansk nummer i Danmark. Noget er helt galt, mener Forbrugerrådet Tænk.

Ringer du til et lokalt telefonnummer i udlandet fra et dansk telefonnummer, mens du befinder dig fysisk i Danmark, bliver du plukket af dit teleselskab. Priserne er mere end 20 gange så høje, som hvis du ringer indenlands.

- Der er noget helt galt, når tele-selskaberne på den måde tager overpriser for de her kald. Der er ingen omkostninger ved de her opkald, der begrunder, at det skal være så dyrt, siger teleekspert og cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk Martin Salamon til TV 2.

Her er de altså langt ude over kanten med en urimelig stor fortjeneste

Teleekspert og cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon

Prisen for at ringe fra Danmark til et lokalt nummer i et af de andre skandinaviske lande er 3 kroner per minut hos landets største teleudbyder Yousee (tidligere TDC, red.). Ringer du til et andet europæisk land, lyder prisen på 6 kroner per minut, mens du skal slippe 16 kroner per minut, hvis du ringer til et land udenfor EU.

Der er ingen omkostninger ved de her opkald, der begrunder, at det skal være så dyrt

Teleekspert og cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon

- Der bliver ikke konkurreret på det her område, og det gør priserne så urimeligt høje. Selskaberne skal selvfølgelig tjene penge på deres forretning, men det handler også om, hvor ublu, de kan være. Her er de altså langt ude over kanten med en urimelig stor fortjeneste, siger Martin Salamon.

Tele-eksperten peger på, at løsningen skal findes på EU-plan.

- Hvis ikke tele-selskaberne selv besinder sig og sætter prisrene ned, skal politikerne tage sagen op, så det bliver løst på europæisk plan.

Til kunder med særlige ønsker, for eksempel at kunne ringe ofte til forskellige udenlandske numre, lancerer vi til august nogle meget konkurrencedygtige og attraktive tillægspakker til vores mobilabonnementer

Kasper Ørtvig

Hos YouSee ønsker man ikke at stille op til interview. I stedet har det store teleselskab sendt en skriftlig kommentar på TV 2s henvendelse.

- Til kunder med særlige ønsker, for eksempel at kunne ringe ofte til forskellige udenlandske numre, lancerer vi til august nogle meget konkurrencedygtige og attraktive tillægspakker til vores mobilabonnementer. Til en lav pris – som vi desværre ikke kan offentligøre endnu – vil kunderne fremover kunne ringe til både mobil og fastnet i hhv. 2 og 10 timer om måneden, skriver vicedirektør i Yousee Kasper Ørtvig.