Penge

Danskere på ferie i Europa melder om uberettigede p-bøder

Det sker ofte, at danskere får en p-bøde fra deres ferie i udlandet - også selv om de ikke har parkeret ulovligt.

For mange danskere kan det blive en ekstradyr fornøjelse at leje en bil i udlandet. I "Forbruger Europa," der er en selvstændig afdeling under statens Forbrugerstyrelse, oplever man jævnligt, at folk henvender sig, fordi de har fået en uretmæssig parkeringsbøde. 

- Det er en af de større problemområder i de klagesager, vi får ind fra danskere, der har lejet bil i udlandet, siger leder i Forbruger Europa Lars Arent til DR P4 Østjylland. 

Også i Danske Bank kender man problemet, fortæller Jonas Gaba Jensen, der leder af den afdeling i banken, man kan klage til, hvis man mener, der bliver trukket forkerte beløb fra ens Visa-kort. 

EU lægger pres

Her havde man for nyligt et eksempel med en kunde fra Aarhus-området, der havde fået en bøde på 40 euro, mens han var i Malaga. En parkeringsbøde, han fik, selvom han i samme periode holdt i et parkeringshus. 

- Det er især fra Italien og Spanien, vi oplever, at der kommer uberettigede bødeforelæg. Hvorvidt det er med vilje, skal jeg ikke kunne sige. Det er muligvis fejl i registreringen af, hvem der lejer bilen i den pågældende periode, siger Jonas Gaba Jensen til DR P4 Østjylland. 

I følge Lars Arent fra "Forbruger Europa" er problemet så stort, at EU lægger pres på biludlejningsfirmaerne. 

- Biludlejningsområdet er noget, EU kigger på helt generelt for at forbedre vilkårene for forbrugerne i alle EU-lande nu. Et af de helt store problemområder, man forsøger at løse nu, er at få bedre dokumentation.