Stor oversigt: Sådan sparer du mere end 1200 kroner på hundeforsikringen

16x9
Der er mange penge at spare på forsikringen til menneskets bedste ven, viser en ny opgørelse. Foto: Shutterstock

Der er mange penge at spare på den firbenede, når den skal forsikres. Her kan du se, hvor meget du kan spare - og hvor du får den bedste pris.

Hunden er menneskets bedste ven - men den kan også være en dyr ven. 

Udover mad og udstyr skal hunde i Danmark også forsikres. Men her ligger der store besparelser og venter, viser en ny opgørelse fra prissammenligningsportalen Samlino.dk.

Samlino.dk har sammenlignet otte forskellige forsikringsselskaber og tre forskellige hunderacer. Opgørelsen viser, at der er store besparelser at hente, hvis man skifter forsikringsselskab  - helt op imod 1.200 kroner om året.  

Opgørelsen kan du se i bunden af artiklen. 

Pres dig eget selskab 

Ifølge Anders Valdemar Juhl, der er forsikringsmægler hos Uvildigraad, kan du starte med at tage en snak med dit forsikringsselskab, hvis du finder et billigere forsikringstilbud. 

- Det er et godt udgangspunkt at spørge, om det er noget, de kan matche. Det kan lade sig gøre i mange tilfælde. De vil gerne fastholde kunder, særligt de gode uden for mange skader, siger Anders Valdemar Juhl.  

Han forklarer samtidig, at det ikke er et problem at have sin hundeforsikring et andet sted, hvis prisen er billigere. 

- Det er ikke den forsikring, der giver den største udfordring. Det er nærmere, hvis man eksempelvis har indbo- og husforsikring forskellige steder, hvor kan der opstå tovtrækkeri i erstatningssager. 

Det kan godt være en billig forsikring, men er selvrisikoen meget høj, skal der ikke mange besøg hos dyrelægen til, før det bliver dyrt.

Anders Valdemar Juhl

Han pointerer samtidig, at man skal huske at kigge på selvrisikoen, når man vælger forsikring. 

- Det kan være afgørende for prisen. Det kan godt være en billig forsikring, men er selvrisikoen meget høj, skal der ikke mange besøg hos dyrlægen til, før det bliver dyrt. 

Få forsikringstjek hver 3. år

Anders Valdemar Juhl råder samtidig til, at man overvejer, om man som medlem af forskellige klubber kan få rabat. Det gør sig eksempelvis gældende ved flere forsikringer, hvis man er medlem af Dansk Kennel Klub. 

Og så opfordrer han generelt til, at danskerne oftere får lavet et tjek på deres forsikringer. 

- Langt størstedelen af danskerne er meget loyale, ligesom de er over for deres bank. Men der kan være en god timeløn og gode besparelser i at få vurderet, om man kan få sin forsikringspakke billigere andetsteds. 

Sådan et tjek opfordrer Anders Valdemar Juhl til, at man laver hvert tredje år. 

Hver femte forsikrer ikke

Selvom det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, er det langt fra alle danskere, der har en. 

Det kan virkelig komme til at koste dyrt, hvis man har en hund, der forvolder skade. Der er omkring 580.000 hunde i Danmark, og vi bor tæt. Der er en hund i hver 4.-5. familie og derfor er vi tit i berøring med hunde.

Lise Lotte Christensen

En undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring fra 2016 viser, at  17 procent af de danske hundeejere ikke har en ansvarsforsikring. 

Og det kan vise sig at være en rigtig både dum og dyr beslutning, forklarer Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub. 

- Det kan virkelig komme til at koste dyrt, hvis man har en hund, der forvolder skade. Der er omkring 580.000 hunde i Danmark, og vi bor tæt. Der er en hund i hver 4.-5. familie og derfor er vi tit i berøring med hunde. Vi skal sørge for, at vores hunde er lovpligtigt forsikret. 

Husk sundhedsforsikring

Ansvarsforsikringen er lovpligtig. Den skal ejerne altså tegne. Derudover anbefaler Dansk Kennel Klub imidlertid også, at man som hundeejer tegner en sygeforsikring på den firbenede. 

- Det er ærgerligt, hvis en skade, som ellers let kan fikses, ender med at koste hunden livet, fordi man ikke har råd til en operation, siger Lise Lotte Christensen.  

Herunder kan du se tre eksempler på, hvad det koster at forsikre den firbenede. I prisen indgår både den lovpligtige ansvarforsikring og en sundhedsforsikring  

Herunder kan du se, hvad det koster at forsikre en Schæferhund. I eksemplet er der tale om en tæve, der ikke er steriliseret, som er er stambogsført, ikke lydighedstrænet og som har en købspris på 8.000 kroner.
Herunder kan du se, hvad det koster at forsikre en Schæferhund. I eksemplet er der tale om en tæve, der ikke er steriliseret, som er er stambogsført, ikke lydighedstrænet og som har en købspris på 8.000 kroner. Foto: Shutterstock
Så meget koster det at forsikre en fransk bulldog. I eksemplet er der tale om en steriliseret tæve, som er stambogsført, som ikke har gennemført lydighedstræning og har kostet 10.000 kroner.
Så meget koster det at forsikre en fransk bulldog. I eksemplet er der tale om en steriliseret tæve, som er stambogsført, som ikke har gennemført lydighedstræning og har kostet 10.000 kroner. Foto: Shutterstock
En Bichon Havanais skal også forsikres - her kan du se priserne. I eksemplet er der brugt en ikke kastreret hanhund, der er både stambogsført og lydighedstrænet, og som har kostet 9.000 kroner.
En Bichon Havanais skal også forsikres - her kan du se priserne. I eksemplet er der brugt en ikke kastreret hanhund, der er både stambogsført og lydighedstrænet, og som har kostet 9.000 kroner. Foto: Shutterstock
Sådan er betingelserne for forsikringsselskaberne

Tryg

Ingen særlige betingelser. 
Selvrisiko sygeforsikring: 1.229 kroner. 
Selvrisiko ansvarsforsikring: 0 kr. (786 kr. indtil hunden fylder 2 år)

Købstædernes Forsikring

Man skal minimum have en indboforsikring for at købe en hundeforsikring, mulighed for 10% samlerabat.                                    
Selvrisiko sygeforsikring: 1.000 kr. + 10% af resten
Selvrisiko ansvarsforsikring: 0

Topdanmark

Kan købes fra hunden er 8 uger til den fylder 6 år(10% rabat hvis forsikringen tegnes, når hunden er yngre end 12 måneder).    
Selvrisiko sygeforsikring: 750 kr. + 10% af resten.
Selvrisiko ansvarsforsikring: 0

Gartnernes Forsikring

Kan tegnes for sunde og raske hunde over 8 uger og yngre end 6 år.  
Selvrisiko sygeforsikring: 764 kroner 
Selvrisiko ansvarsforsikring: 0

Dyrekassen

10% rabat for hvalpe under 16 uger, medfører et gratis hvalpekursus fra DogCoach. Tilbydes til hunde mellem otte uger og 6 år.
Selvrisiko sygeforsikring: 965 kroner 
Selvrisiko ansvarsforsikring: 0

IF Forsikring

Indeholder også livsforsikring.    
Selvrisiko sygeforsikring: 500 kr. + 25% af resten
Selvrisiko ansvarsforsikring: 0

Agria Dyreforsikring

Kan tegnes fra hvalpen er 6 uger. 105 rabat for medlemmer af Dansk Kennelklub og Dyrenes beskyttelse.
Selvrisiko sygeforsikring: 994 kr. + 10% af resten
Selvrisiko ansvarsforsikring: 0

Alka

Kan tegnes indtil hunden er 10 år.                                     
Selvrisiko sygeforsikring: kr. 1.127
Selvrisiko ansvarsforsikring: 0