Penge

Bilsalget stiger kraftigt: Nyt rekordår i sigte

Bilsalget brager frem, og 2016 ser ud til at blive et nyt rekordår for antallet af nye biler. Leasing står for næsten halvdelen af de nye biler.

19.100 nye biler rullede ud fra bilforhandlerne i maj, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der blev dermed solgt 20 procent flere biler i maj end samme måned sidste år. Bilsalget i maj var det tredjestørste på en måned nogensinde.

- Det er bestemt bemærkelsesværdigt. Der er således i høj grad dømt forbrugsfest inden for bilbranchen. Det hører dog med til historien, at det store bilsalg særligt er drevet af små, relativt billige biler, siger chefanalytiker i Nykredit Tore Stramer, der forventer, at 2016 bliver et nyt rekordår for bilsalget.

Selvom bilsalget brager derud af, kan man ikke overføre tallene direkte til danskernes lyst til at bruge penge. Leasing står nemlig for en betragtelig del af de nye biler, så mange har ikke de store beløb oppe af lommen for at få adgang til bilerne.

- Normalt er bilsalget en rigtig fin indikator for den generelle forbrugslyst. Det er i mindre grad tilfældet i øjeblikket, hvor efterspørgslen efter ny bil i højere grad er drevet af, at leasingmarkedet er blevet åbnet op samtidig med, at særligt mikrobilerne har rykket ved prisen på at købe ny bil, siger cheføkonom i Dansk Erhverv Steen Bocian.

Leasing udgjorde hele 43 procent af alle nye personbiler i maj, og over det seneste år er antallet af nye leasingbiler steget med 48 procent.

- Det er en helt uhørt vækst, siger Steen Bocian.

Over de seneste 12 måneder er der rullet 216.800 nye biler ud på de danske veje, og det er det højeste antal nye biler over et løbende år.

I tv-indslaget herunder kan du se de fedeste nye biler i 2016.