Penge

Se listen: Populære ferielande markant billigere i år

En lang række af lande er blevet billigere at holde sommerferie i. Også populære ferielande, er markant billigere.

Du får langt mere for dine penge på ferien i år, hvis du rejser udenfor EU. Det viser en opgørelse, Danske Bank har lavet for TV 2.

Thailand er blevet 8,3 procent billigere siden sidste sommer, når der måles på valutaudsving og tages højde for begge landes inflation. Er du turist i Thailand i en uge og bruger du 1.000 kroner om dagen, sparer du dermed 581 kroner i løbet af ugen i forhold til samme forbrug sidste år.

Generelt bliver det billigere at være dansk turist uden for EU i år, og det skyldes, at kronen er blevet styrket siden sidste forår

Privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen

Et andet populært ferieland, Tyrkiet, er blevet 7,4 procent billigere for danske feriegæster, og det betyder, at du sparer 518 kroner i løbet af en uge med et forbrug på 1.000 kroner per dag.

- Generelt bliver det billigere at være dansk turist uden for EU i år, og det skyldes, at kronen er blevet styrket siden sidste forår. En besparelse på mellem 500 og 600 kroner kan man sagtens mærke i feriebudgettet, så det kan man glæde sig til, siger privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen til TV 2.

Sviptur til London er billigere lige nu

En af de nærmeste destinationer, hvor man kan spare i forhold til sidste år er England. Et ophold i for eksempel London er blevet 7,9 procent billigere svarende til en ugentlig besparelse på 551 kroner ved et forbrug på 1.000 kroner om dagen.

- Pundet er blevet svækket op til afstemningen om, hvorvidt England skal være med i EU. Afstemningen den 23. juni får derfor afgørende indflydelse på, om svækkelsen fortsætter henover sommeren, siger Louise Aggerstrøm Hansen.

Herunder kan du se, hvor meget billigere, det er blevet af opholde sig i en lang række lande. I de fire nederste lande er det blevet dyrere. Listen kan foldes ud og indeholder i alt 31 lande.

Går man efter de allerstørste besparelser i forhold til sidste år, skal du sætte kursen mod Rusland til sommer. Her får du nemlig hele 19,7 procent mere for pengene sammenlignet med sidste år. Bruger du 1.000 kroner hver dag betyder det, at du sparer 1.379 kroner i løbet af en uge sammenlignet med sidste år.

- Besparelsen i Rusland er jo helt vild. Det skyldes, at olieprisen er faldet, og så er den russiske valuta rublen også faldet med ned, siger Louise Aggerstrøm Hansen.

Udover at valuta-udsving har gjort det billigere at rejse uden for EU, er også flybilletter til ovenstående destinationer blevet billigere siden sidste år, viser et pristjek Travelmarket har lavet for TV 2.

Flybilletter er også blevet langt billigere

En returbillet fra København til London i uge 28 er faldet fra 238 kroner til 191 kroner. Fra Billund er returbilletten faldet fra 378 kroner til 239 kroner.

Ligeledes er det blevet markant billigere at flyve til Thailand. En returbillet fra København til Bangkok i uge 28 er faldet fra 4.939 kroner til 3.549 kroner. Fra Billund er returbilleten til Bangkok faldet fra 6.297 kroner til 5.544 kroner.

Samme mønster gør sig gældende for rejser til Tyrkiet. En fra København til Istandbul i uge 28 er faldet fra 1.879 kroner til 1.632 kroner. Fra Billund er billetten faldet fra 1.905 kroner til 1.635 kroner.

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du finder den billigste flybillet, når du flyver til langdistance-destinationer.