Penge

Benzinpris går gennem 9 måneders prisloft

Prisen på en liter benzin rammer fredag det højeste niveau siden august sidste år. Diesel bliver også dyrere.

Prisen på en liter benzin tager torsdag endnu et af mange prishop og rammer dermed det højeste niveau siden 24. august sidste år. Torsdagens prisstigning lyder på syv øre, og det sender det samlede prishop siden februar op på 1,29 kroner.

- 1,29 kroner er et meget stort prishop i så kort en periode. Stigningen skyldes først og fremmest, at prisen på råolie er tæt på fordoblet siden den bundede i januar, siger økonom i investeringsbanken Nordnet Per Hansen til TV 2.

Let stigende benzinpriser henover sommeren

Prisen på nordsøolie ligger på lige godt 50 dollar, og Per Hansen vurderer, at den er på vej mod 55 dollar.

- Vi kan derfor vente let stigende benzinpriser fra det nuværende niveau, men bilisterne har ingen grund til at frygte en priseksplosion, siger han.

Når oliepriserne – og dermed benzinpriserne – er steget, skyldes det hovedsageligt, at der er kommet en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel.

1,29 kroner er et meget stort prishop i så kort en periode. Stigningen skyldes først og fremmest, at prisen på råolie er tæt på fordoblet siden den bundede i januar

Økonom i investeringsbanken Nordnet Per Hansen

- Det er især sket på grund af store tilbagefald i produktionen af olie forårsaget af skovbrande i Canada, angreb på olieinstallationer i Nigeria og fordi Venezuela er løbet tør for likviditet til at drive økonomien, forklarer olieanalytiker i Saxo Bank Ole Sloth Hansen.

Hvis du tanker
Oktan 95
Oktan 95Diesel
for 100 kroner, hvor meget tror du så er skatter og afgifter?

ProduktprisSkatter og afgifter
Træk i håndtaget for at give dit bud.Dit bud: 0 procent går til skatter og afgifter.
Se om du ramte rigtigt
Dit bud: procent
Det rigtige svar: procent går til skatter og afgifter.
Produktpris
Energiafgift
Moms
CO2-afgift
Oplysningerne stammer fra Energi- og Olieforums hjemmeside og er senest opdateret 9. marts 2016. Energi og olieforum er en brancheorganisation for primært olieselskaber og tankstationer.
Se fordelingen (5)

​På grund af problemerne med produktionen af olie venter han let stigende benzinpriser for de danske bilister i de kommende måneder.

Vi kan derfor vente let stigende benzinpriser fra det nuværende niveau, men bilisterne har ingen grund til at frygte en priseksplosion

Økonom i investeringsbanken Nordnet Per Hansen

- Så længe, der fortsat er produktionsproblemer, vil det understøtte olieprisen, og det kan betyde lidt højere priser endnu over de kommende måneder, siger han.

Udover benzin stiger også diesel med syv øre torsdag. Mens benzinprisen er steget 1,29 kroner siden februar, er prisen på diesel steget 1,17 kroner i samme periode.

I tv-indslaget øverst kan du se, hvordan du finder den billigste benzin.

I tv-indslaget herunder kan du se, hvad de generelt lave oliepriser betyder økonomisk for en typisk dansk familie.