Her får du flest solskinstimer for pengene

Tyrkiet, Bulgarien og Grækenland giver dig flest soltimer for hver tusindkroneseddel, du bruger på din ferie. Spanien og Italien giver dig mindst.

Går du benhårdt efter at få mest sol for dine penge på ferien i juni, skal du tage til Tyrkiet, Bulgarien eller Grækenland. Samtidig skal du holde dig fra Spanien og Italien.

Det viser en ny undersøgelse fra rejseselskabet Star Tour, der har sammenlignet priserne på charterferier med antallet af soltimer i danskernes foretrukne ferielande.

- Det her solpris-indeks er for dem, der går efter det gode vejr på ferien fremfor noget andet. Det interessante er, at Tyrkiet, Bulgarien og Grækenland, der ligger i toppen af denne undersøgelse, også er de lande, der er billigst at købe en uges ferie til, de er billigst at leve i under ferien, og så får du samtidig flest soltimer for pengene oven i. Så du får tripple værdi for pengene, siger direktør hos rejsesøgemaskinen Travelmarket Ole Stouby til TV 2.

I Tyrkiet får du 3,4 timers sol hver dag for hver tusindkroneseddel, charterferien har kostet, mens du kun får 1,9 timer per tusindlap i Italien, hvilket primært skyldes, at ferien i Italien er mere end 2.200 kroner dyrere end den til Tyrkiet. Derudover er der også halvanden times ekstra sol per dag i Tyrkiet, hvilket bidrager yderligere til, at du får mere for pengene i Tyrkiet, hvis det er solen, du går efter.

Hos Star Tour er man ikke i tvivl om, at det blandt andet er terrorangreb i Tyrkiet, der har fået priserne til at falde voldsomt på charterrejser til landet.

- Priserne til Tyrkiet er historisk lave, og i juni får man faktisk også flere solskinstimer end på de andre feriemål. Det gør Tyrkiet til en særdeles attraktiv destination, hvis det er godt vejr, man går efter, siger pressechef hos Star Tour Nikolai Johnsen.

Ønsker man ikke at rejse til Tyrkiet, får man 3 timers sol per tusindkroneseddel i Bulgarien, mens Grækenland lige netop klemmer sig ind på undersøgelsens podieplads med 2,4 timers sol per tusindkrone, ferien har kostet.

Se hele solpris-indekset her:

1: Tyrkiet

Soltimer per dag: 12,5 timer

Soltimer per 1.000 kr: 3,4 timer

Pris for en uges ferie: 3.667 kr

2: Bulgarien

Soltimer per dag: 12 timer

Soltimer per 1.000 kr: 3 timer

Pris for en uges ferie: 4.053 kr

3: Grækenland

Soltimer per dag: 11,8 timer

Soltimer per 1.000 kr: 2,4 timer

Pris for en uges ferie: 4.918 kr

4: Cypern

Soltimer per dag: 10 timer

Soltimer pr dag pr 1.000 kr: 2,3 timer

Pris for en uges ferie: 4.359 kr

5: Kroatien

Soltimer per dag: 10 timer

Soltimer per 1.000 kr: 2,1 timer

Pris for en uges ferie: 4.663 kr

6: Spanien

Soltimer per dag: 10,5 timer

Soltimer per 1.000 kr: 2 timer

Pris for en uges ferie: 5227 kr

7: Italien

Soltimer per dag: 11 timer

Soltimer per 1.000 kr: 1,9 timer

Pris for en uges ferie: 5.901 kr

Kilde: Rejseselskabet Star Tour, Spaniens Meteorologiske Institut, Grækenlands Meteorologiske Institut, Italiens Meteorologiske Institut, Kroatiens Meteorologiske Institut, Cyperns Meteorologiske Institut, Tyrkiets Meteorologiske Institut.

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du får mest muligt ud af de drikkepenge, du bruger på din feriedestination.