Billy har f√•et 10 parkeringsb√łder - pludselig kunne det koste ham bilen

For Billy Bilungi blev det alvor, da den ubetalte parkeringsb√łde pludselig kunne koste ham bilen.

Det er ikke morsomt at skulle m√łde i fogedretten.

Is√¶r ikke n√•r de¬†ubetalte regninger truer¬†med at koste noget, man holder af eller har brug for¬†i hverdagen.

Det kan Billy Bilungi fra Greve skrive under på. 

I dag kan jeg ikke acceptere at f√• en b√łde, og hvis jeg g√łr,¬†kan jeg ikke bare smide den ud, som jeg har gjort f√łr.

Billy Bilungi

I fjerde afsnit af TV 2-programmet 'Fogeden kommer', der sendes tirsdag aften klokken 20.50,¬†bliver han konfronteret med √©n af sine mange ubetalte parkeringsb√łder i fogedretten i Svendborg¬†for at finde en afdragsordning.

Ligesom flere tusinde danskere f√łr ham¬†stilles han¬†over for et ultimatum: Betal¬†det, du skylder,¬†eller aflever din bil.

Ti parkeringsb√łder

M√łdet i fogedrettet¬†er noget, der har gjort stort indtryk, fort√¶ller Billy¬†Bilungi¬†efterf√łlgende¬†til TV 2.

- Jeg m√• indr√łmme, at jeg f√łrhen var lidt ligeglad, n√•r jeg fik en parkeringsb√łde,¬†men det er slut nu. I dag kan jeg ikke acceptere at f√• en b√łde, og hvis jeg g√łr,¬†kan jeg ikke bare smide den ud, som jeg har gjort f√łr, siger han.

- Vi har lavet en aftale om, at jeg betaler 250 kroner om m√•neden, og g√łr¬†jeg ikke det, er min bil v√¶k.¬†D√©t gjorde indtryk,¬†lyder det.

Billy¬†Bilungi ansl√•r, at han i alt har f√•et omkring ti parkeringsb√łder de seneste par √•r.

Synes du, at du har set Billi Bilungo f√łr? Det er ikke usandsynligt. Han har nemlig spillet en rolle i TV 2-serien 'Klovn'. Se ham i rollen som taxa-chauff√łr nederst i artiklen.
Synes du, at du har set Billi Bilungo f√łr? Det er ikke usandsynligt. Han har nemlig spillet en rolle i TV 2-serien 'Klovn'. Se ham i rollen som taxa-chauff√łr nederst i artiklen. Foto: TV 2 / TV 2

De fleste p-b√łder har han betalt frivilligt, men enkelte gange¬†har han bare rystet p√• hovedet og ignoreret b√łden i forruden¬†- fordi,¬†han ikke har fundet den rimelig,¬†fort√¶ller han.

- De fleste gange har jeg f√•et b√łder, fordi jeg har¬†parkeret d√•rligt. Jeg har mange m√łder i K√łbenhavn, og hvis jeg har v√¶ret lige ved at komme for sent,¬†s√• har jeg stillet bilen et sted, hvor den ikke skulle st√•, forklarer Billy¬†Bilungi.

P-m√łder for 136,1 million kroner

Billy¬†Bilungi¬†er ikke alene om at parkere ulovligt. Og han er heller ikke den eneste, der ikke betaler b√łden¬†af egen fri vilje.

Per¬†31. december 2014 havde kommunerne 136,1 millioner kroner til gode i p-afgifter, hvoraf de 94,1 millioner var oversendt til inddrivelse hos Skat. Og if√łlge Kommunernes Landsforeningen¬†er det tal formentligt kun vokset siden.

Hvert år behandler fogedretten mellem 300.000 og 350.000 sager. Sidste år var omkring halvdelen af disse såkaldte pengekrav - sager som Billy Bilungis.

Jeg stod jo lige ved siden af bilen, mens han skrev b√łden, og jeg sagde til ham, at jeg jo¬†bare kunne flytte den.

Billy Bilungi

If√łlge Anni Petersen, der er foged i Svendborg, er de ubetalte parkedsb√łder ofte¬†√•rsagen til, at folk skal m√łde i fogedretten.

- Det er nok fordi, at mange er ærgerlige over, at de har fået den pålagt, og mange er sikkert også utilfredse med det og mener ikke, at det er rimeligt, den er pålagt dem. Og så trækker de dét med betalingen, og så ender det måske inde hos os, siger hun.

Det var det, der skete for Billy Bilungi.

S√•dan fik Billy¬†b√łden

If√łlge¬†Billy¬†Bilungi¬†'fangede' han en parkeringsvagt fra Europark i Greve, der var if√¶rd med at l√¶gge en p-afgift i forruden p√• hans¬†bil, og som s√• mange f√łr ham, fors√łgte Billy¬†Bilungis¬†at overtale vagten¬†til ikke at udstede den. Uden held.

- Jeg stod jo lige ved siden af bilen, mens han skrev b√łden, og jeg sagde til ham, at jeg jo¬†bare kunne flytte den.¬†S√• jeg sagde, at jeg¬†ikke ville betale for den ‚Äď og s√• blev han sur og smed¬†den ud, fort√¶ller¬†Billy¬†Bilungi.

Men det fik ikke regningen til at forsvinde. Tværtimod voksede den fra 510 kroner til knap 2.500 kroner.

Men jeg vil alligevel gerne stå frem, fordi jeg gerne vil vise, at vi i Danmark behandler folk med stor respekt - uanset hudfarven. Det vil jeg gerne være med til at vise.

Billy Bilungi.

For¬†Billy¬†Bilungi er¬†det tredje gang, han ender i fogedretten for ubetalte p-b√łder, men han garanterer, at det er den sidste.

- Jeg ved godt, at det er en lille smule pinligt, n√•r jeg¬†viser, at jeg ikke har betalt det, jeg skylder, og¬†det er ikke bare √©n parkeringsb√łde, det er mange, der¬†ikke er blevet betalt, siger han til TV 2.

- Men jeg vil alligevel gerne stå frem, fordi jeg gerne vil vise, at vi i Danmark behandler folk med stor respekt - uanset hudfarven. Det vil jeg gerne være med til at vise, siger Billy Bilungi.

Det er ikke f√łrste gang, at¬†Billy¬†Bilungi er i medierne, s√• hvis du synes, du har set ham f√łr, er det sikkert ikke forkert.

Her kan du se ham i rollen som taxachaff√łr: