Billy har fået 10 parkeringsbøder - pludselig kunne det koste ham bilen

For Billy Bilungi blev det alvor, da den ubetalte parkeringsbøde pludselig kunne koste ham bilen.

Det er ikke morsomt at skulle møde i fogedretten.

Især ikke nĂĄr de ubetalte regninger truer med at koste noget, man holder af eller har brug for i hverdagen.

Det kan Billy Bilungi fra Greve skrive under pĂĄ. 

I dag kan jeg ikke acceptere at fĂĄ en bøde, og hvis jeg gør, kan jeg ikke bare smide den ud, som jeg har gjort før.

Billy Bilungi

I fjerde afsnit af TV 2-programmet 'Fogeden kommer', der sendes tirsdag aften klokken 20.50, bliver han konfronteret med Ă©n af sine mange ubetalte parkeringsbøder i fogedretten i Svendborg for at finde en afdragsordning.

Ligesom flere tusinde danskere før ham stilles han over for et ultimatum: Betal det, du skylder, eller aflever din bil.

Ti parkeringsbøder

Mødet i fogedrettet er noget, der har gjort stort indtryk, fortæller Billy Bilungi efterfølgende til TV 2.

- Jeg mĂĄ indrømme, at jeg førhen var lidt ligeglad, nĂĄr jeg fik en parkeringsbøde, men det er slut nu. I dag kan jeg ikke acceptere at fĂĄ en bøde, og hvis jeg gør, kan jeg ikke bare smide den ud, som jeg har gjort før, siger han.

- Vi har lavet en aftale om, at jeg betaler 250 kroner om mĂĄneden, og gør jeg ikke det, er min bil væk. DĂ©t gjorde indtryk, lyder det.

Billy Bilungi anslĂĄr, at han i alt har fĂĄet omkring ti parkeringsbøder de seneste par ĂĄr.

Synes du, at du har set Billi Bilungo før? Det er ikke usandsynligt. Han har nemlig spillet en rolle i TV 2-serien 'Klovn'. Se ham i rollen som taxa-chauffør nederst i artiklen.
Synes du, at du har set Billi Bilungo før? Det er ikke usandsynligt. Han har nemlig spillet en rolle i TV 2-serien 'Klovn'. Se ham i rollen som taxa-chauffør nederst i artiklen. Foto: TV 2 / TV 2

De fleste p-bøder har han betalt frivilligt, men enkelte gange har han bare rystet pĂĄ hovedet og ignoreret bøden i forruden - fordi, han ikke har fundet den rimelig, fortæller han.

- De fleste gange har jeg fĂĄet bøder, fordi jeg har parkeret dĂĄrligt. Jeg har mange møder i København, og hvis jeg har været lige ved at komme for sent, sĂĄ har jeg stillet bilen et sted, hvor den ikke skulle stĂĄ, forklarer Billy Bilungi.

P-møder for 136,1 million kroner

Billy Bilungi er ikke alene om at parkere ulovligt. Og han er heller ikke den eneste, der ikke betaler bøden af egen fri vilje.

Per 31. december 2014 havde kommunerne 136,1 millioner kroner til gode i p-afgifter, hvoraf de 94,1 millioner var oversendt til inddrivelse hos Skat. Og ifølge Kommunernes Landsforeningen er det tal formentligt kun vokset siden.

Hvert ĂĄr behandler fogedretten mellem 300.000 og 350.000 sager. Sidste ĂĄr var omkring halvdelen af disse sĂĄkaldte pengekrav - sager som Billy Bilungis.

Jeg stod jo lige ved siden af bilen, mens han skrev bøden, og jeg sagde til ham, at jeg jo bare kunne flytte den.

Billy Bilungi

Ifølge Anni Petersen, der er foged i Svendborg, er de ubetalte parkedsbøder ofte ĂĄrsagen til, at folk skal møde i fogedretten.

- Det er nok fordi, at mange er ærgerlige over, at de har fĂĄet den pĂĄlagt, og mange er sikkert ogsĂĄ utilfredse med det og mener ikke, at det er rimeligt, den er pĂĄlagt dem. Og sĂĄ trækker de dĂ©t med betalingen, og sĂĄ ender det mĂĄske inde hos os, siger hun.

Det var det, der skete for Billy Bilungi.

SĂĄdan fik Billy bøden

Ifølge Billy Bilungi 'fangede' han en parkeringsvagt fra Europark i Greve, der var ifærd med at lægge en p-afgift i forruden pĂĄ hans bil, og som sĂĄ mange før ham, forsøgte Billy Bilungis at overtale vagten til ikke at udstede den. Uden held.

- Jeg stod jo lige ved siden af bilen, mens han skrev bøden, og jeg sagde til ham, at jeg jo bare kunne flytte den. SĂĄ jeg sagde, at jeg ikke ville betale for den – og sĂĄ blev han sur og smed den ud, fortæller Billy Bilungi.

Men det fik ikke regningen til at forsvinde. Tværtimod voksede den fra 510 kroner til knap 2.500 kroner.

Men jeg vil alligevel gerne stĂĄ frem, fordi jeg gerne vil vise, at vi i Danmark behandler folk med stor respekt - uanset hudfarven. Det vil jeg gerne være med til at vise.

Billy Bilungi.

For Billy Bilungi er det tredje gang, han ender i fogedretten for ubetalte p-bøder, men han garanterer, at det er den sidste.

- Jeg ved godt, at det er en lille smule pinligt, nĂĄr jeg viser, at jeg ikke har betalt det, jeg skylder, og det er ikke bare Ă©n parkeringsbøde, det er mange, der ikke er blevet betalt, siger han til TV 2.

- Men jeg vil alligevel gerne stĂĄ frem, fordi jeg gerne vil vise, at vi i Danmark behandler folk med stor respekt - uanset hudfarven. Det vil jeg gerne være med til at vise, siger Billy Bilungi.

Det er ikke første gang, at Billy Bilungi er i medierne, sĂĄ hvis du synes, du har set ham før, er det sikkert ikke forkert.

Her kan du se ham i rollen som taxachaffør: