Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Sådan får ejendomsmægleren dig til at købe

De har én eneste opgave, ejendomsmæglerne: At sælge boligen. Og til det bruger de ofte en række tricks, som lettere får dig til at købe.

Der findes sikkert lige så mange salgstricks, som der findes ejendomsmæglere. I tv-indslaget herover afslører TV 2-vært og ejendomsmægler Sara Lygum nogle af de små tricks, der får køberen til at slå til.

1: Sådan hæver mægleren prisen

Mange, der har købt bolig, har formentlig også følt, at de er blevet presset op i pris af mægleren, og Sara Lygum medgiver, at opgaven er at sælge boligen til så god en pris som muligt.

- Ejendomsmæglerens opgave er jo at sælge boligen, og det skal man jo huske på hele tiden, og selvfølgelig drejer det sig også om at få den allerbedste pris, siger hun og uddyber:

- Det kan være, boligen går i budrunde, for at få den bedste pris til sælger, men det kan også være, at man sætter nogle tidsfrister på. Det behøver ikke være noget dårligt for køberen, for det gælder jo om at komme i mål med opgaven for alle parter skyld, siger hun.

2: Hjælpe med at se muligheder

Hvis ikke boligen passer helt perfekt til køber, kan mægleren indtage en kreativ rolle i forhold til at hjælpe med at se på mulighederne for at ændre boligen, så den i højere grad vil passe til de potentielle købere.

- Så kan man hjælpe dem med at se løsninger på de udfordringer, der er. Er det store ændringer, der skal foretages, kan det være en god ide at anbefale dem at tage deres egen rådgiver med, så de kan blive helt konkrete og specifikke i, hvad det vil koste at lave de ting om, siger Sara Lygum.

3: Slut med det gode rum

Er der noget ved boligen, som mægleren frygter, vil være et minus i køberens øjne, kan det være en god ide at starte rundvisningen her og så slutte med det ’gode’ rum.

- Hvis der er et kompromis, der skal indgås, kan det være her, man skal starte rundvisningen – og så slutte af med at vise det rum, man håber, bliver det bedste for familien, siger Sara Lygum.

4: Fremhæv det, der passer til køberen

Mægleren vil naturligvis fremhæve det, han eller hun vurderer, du som køber sætter pris på ved den konkrete bolig.

- Hvis det er en familie med små børn, kan det være rart for dem at høre, at det er et trygt område. Hvis det er et ældre menneske, der skal bo der, kan det være godt at få det at vide, hvis der bor søde mennesker omkring en som også holder lidt øje, hvis der skulle ske noget, der ser lidt mærkeligt ud, siger Sara Lygum.

I tv-indslaget herunder kan du høre Sara Lygum fortælle, hvad du aldrig skal gøre som boligkøber.