Penge

Her kan du bo på luksushotel for under 1.000 kroner

På 42 ud af danskernes 86 mest foretrukne feriemål er det muligt at få fire- eller femstjernet hotelluksus til under 1.000 kroner for en nat.

Hvis du gerne vil bo på hotelværelset med den luksuriøse indretning og så mange stjerner, at pladen er fuld, så kan prisen måske virke afskrækkende. Men det er muligt at få femstjernet hotelluksus for under 1000 kroner for en overnatning.

Det viser en analyse fra Hotels.com, som viser hvor langt 1000 kroner rækker på danskernes 86 foretrukne feriemål rundt om i verden. Priserne viser den faktiske regning for danskerne i hele 2015.

Den billigste femstjernede hoteloplevelse finder man i det sydøstasiatiske land Malaysia. I hovedstaden Kuala Lumpur koster en overnatning på et femstjernet hotel nemlig i gennemsnit 788 kroner.

Kan man ’nøjes’ med fire stjerner, kan en overnatning blive noget billigere. I Pattaya i Thailand koster den gennemsnitlige overnatning på et firestjernet hotel 470 kroner. Til sammenligning koster et firestjernet hotel i Aalborg 971 kroner per nat.

- Det er altid godt at lave lidt research, før der træffes et endeligt valg af hotel eller destination, for det kan virkelig hjælpe med at strække rejsebudgettet. Det behøver ikke koste så meget ekstra at gå en stjerne op, fortæller Isabelle Pinson, vicepræsident hos Hotels.com i en kommentar til undersøgelsen.

Der er ingen internationale standarder for, om et hotel er for eksempel fem- eller firestjernet. I analysen her, bruges de stjerner som Hotels.com bruger. For at opnå fem stjerner, kræves der et højt niveau af personlig service – ofte er der opvarmet swimmingpool eller jacuzzi og værelserne er møbleret stilfuldt med kvalitet.

Ikke så meget luksus i Danmark

 På danskernes 86 foretrukne destinationer findes der ingen danske byer med et femstjernet hotel til under 1.000 kroner. Men det er muligt at få firestjernet hotelluksus til henholdsvis 971 kroner, 893 kroner og 853 kroner i byerne Aalborg, Middelfart og Odense.

Den dyreste danske by i analysen er Billund. Her må de danske rejsende nøjes med et tostjernet hotel til en pris på 811 kroner.

Bestiller du en billig rejse, er det måske værd at finde ud af, hvor meget tjenerne på hotellet forventer i drikkepenge. Se med her: