Penge

Dankortets ejer: Halvdelen af alle betalinger foregår på mobilen om fire år

Betalingsgiganten Nets har valgt Visas mobilteknologi fra, og er i stedet for indgået i en ny aftale med japanske JCB, skriver Berlingske.

Nets, som ejer Dankortet, spår, at op mod halvdelen af alle betalinger vil foregå via mobilen inden for fire år, hvor der vil være udstedt omkring 3 millioner kort til danskernes smartphones. Ifølge Nets ansvarlige for Dankort, Jeppe Juul-Andersen, vil de drage nytte af JCB's eksisterende teknologi på området og ser partnerskabet som en fremtidssikring af Dankortet.

Betalingsekspert og seniorpartner i konsulentfirmaet PlusCon, Henning N. Jensen, er "højest overrasket" over Nets' fravalg af Visa på mobilen.

- Det betyder, at Visas interesse i dette samarbejde mindskes over tid. På den korte bane er der næppe udsigt til en større kreditkortkrig om det danske marked, men på den lidt længere bane vil der uden tvivl om flere forskellige betalingskort, som de danske banker kan vælge mellem, udtaler betalingseksperten til Børsen.

Det mobile Dankort er klar til brug i danske butikker i efteråret, men skilsmissen fra Visa betyder, at det ikke kan anvendes i udlandet.