Fogeden kommer: Poul skylder 450.000 kroner væk

450.000 kroner. Så stort er gældsbjerget for 46-årige Poul Jakobsen, som du kan møde i aften i det nye TV 2-program ’Fogeden kommer’ klokken 20.50.

Gælden er blevet større og større siden en skade i ryggen stoppede Poul Jakobsens arbejdsliv i ungdomsårene i 1990’erne.

Efter den ældste datters selvmord for syv år siden, faldt tilværelsen ned om ørerne på den nu 46-årige mand. Da han ikke længere kunne holde ud at bo i lejligheden, hvor datteren begik selvmord måtte han flytte med en regning på 28.000 kroner til istandsættelse til følge.

Det er netop hans manglende evne til at betale de 28.000 kroner, Poul Jakobsen skal i fogedretten for i aftenens program.

- Jeg har optaget nogle lån, da det hele gik godt for mig for mange år siden. Men så er det gået i vasken siden, og så kommer der renter på, og så løber det løbsk, siger Poul Jakobsen om sin egen situation.

Den 46-årige mand fra Køge er langt fra uvant med at tage en tur i Fogedretten, han har nemlig været der mindst fem gange tidligere.

- Den første gang var jeg rimelig panisk, for jeg har lært hjemmefra, at Fogedretten og røde tal, det er noget, du skal holde dig fra, fordi det kan skabe nogle dønninger, du ikke har lyst til, siger han.

Foged: Vi hjælper ofte folk

I aftenens program kan du også møde 32-årige Heidi Ballin, der står på den anden side af de ofte triste sager.

- Det værste, jeg har oplevet som foged var sidste år, hvor jeg kom ud til en, der havde taget livet af sig selv ved at skyde sig selv i hovedet. I den situation var det godt, jeg havde gode kolleger at snakke med. Vi bruger hinanden rigtig meget, og efter den episode fik jeg også psykologhjælp gennem mit arbejde, siger Heidi Ballin, der er ansat ved retten i Roskilde.

Efter sådan en situation er det ifølge den unge foged bare om at komme i gang med arbejdet igen.

- Jeg er rigtig glad for mit arbejde, fordi vi rigtig ofte kan hjælpe folk med at komme videre. Nogen gange har folk frygtet at møde op i fogedretten, men når de kommer herop og finder ud af, at det bare er nogle spørgsmål, der bliver stillet, så er de ofte helt lettede, når de går ud af døren igen, siger Heidi Ballin og minder om, at nogen bare har glemt at betale deres regninger og at de derfor får det gjort når fogeden dukker op.

’Fogeden kommer’ bliver sendt i aften klokken 20.50 på TV 2.