Fogeden kommer

Efter kæmpegæld og datters død: Nu vil Poul bare overleve

Udsigten til at komme af med gælden på mere end 450.000 kroner er ikkeeksisterende, fortæller Poul Jakobsen efter TV 2-programmet Fogeden kommer.

Gælden lyder samlet set på mere end 450.000 kroner, og i TV2-programmet ’Fogeden kommer’, der netop er blevet sendt på TV 2 så vi, hvordan 46-årige Poul Jakobsen måtte en tur forbi fogeden for at blive erklæret insolvent. Dermed bliver gælden blot skubbet foran ham og problemerne udskudt.

- Min økonomiske situation er fuldstændig den samme som man så i programmet, bortset fra at gælden bare er blevet større på grund af renter. Med mindre jeg vinder i lotto, så bliver situationen ikke anderledes, siger Poul Jakobsen.

I programmet fortæller han ligeledes om, hvordan livet braste sammen for ham for syv år siden, da hans ældste datter på 15 år begik selvmord i hans daværende lejlighed. En lejlighed han på grund af selvmordet ikke længere kunne holde ud at bo i og derfor måtte fraflytte, hvilket føjede yderligere knap 28.000 kroner til hans i forvejen store gæld.

- Det er noget lort. Men da min ældste datter tog livet af sig selv for nogle år siden, så overskygger det gælden. Jeg vil ikke sige, jeg er ligeglad med gælden, men jeg er nået til et punkt, hvor jeg bare skal have penge til at købe mad resten af måneden. Man når til et punkt, hvor det bare handler om at overleve.

Poul Jakobsens økonomiske problemer startede, da han fik en skade i ryggen som følge af sit daværende arbejde, og derfor er han førtidspensionist i dag.

Foged: Nogen har bare glemt at betale

I ’Fogeden kommer’ møder seerne ligeledes den 32-årige foged Heidi Ballin, der står på den modsatte side af de ofte triste sager.

- Det værste, jeg har oplevet var sidste år, hvor jeg kom ud til en, der havde taget livet af sig selv ved at skyde sig selv i hovedet. I den situation var det godt, jeg havde gode kolleger at snakke med. Vi bruger hinanden rigtig meget, og efter den episode fik jeg også psykologhjælp gennem mit arbejde, siger Heidi Ballin, der er ansat ved retten i Roskilde.

Efter sådan en situation er det ifølge den unge foged om at komme i gang med arbejdet igen.

- Jeg er rigtig glad for mit arbejde, fordi vi rigtig ofte kan hjælpe folk med at komme videre. Nogen gange har folk frygtet at møde op i fogedretten, men når de kommer herop og finder ud af, at det bare er nogle spørgsmål, der bliver stillet, så er de ofte helt lettede, når de går ud af døren igen, siger Heidi Ballin og minder om, at nogen bare har glemt at betale deres regninger og at de derfor får det gjort når fogeden dukker op.